Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyatejes babánal székrekedés?

Anyatejes babánal székrekedés?

Figyelt kérdés
5 hetes a kisfiam. Tegnap reggel óta sokat sír, szerintem fáj a pocija. Széklete alig volt. Tegnap kétszer volt csak pedig eddig minden pelust telirakott. Az is látszik hogy erőlködik szegénykém. Sokszor annyira hogy elvörösödik a feje. Enni eszik rendesen. Infacolt kapott de attól csak pukizott. Tanacsok esetleg? Köszönöm!
2014. febr. 21. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Finoman tornáztasd a lábát! Ha hanyatt fekszik, a két kezével fogd meg a két lábát, és csinálj hajlítás-nyújtást. Ez sokszor jól esik a babáknak, ha fáj a hasuk. Te nem ettél a napokban olyat, amitől fájhat a pocija?
2014. febr. 21. 08:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát több is lehet: tejes kávé tejszínhabbal, lekváros táska, és füstölt sonka. Mondjuk utóbbiból nem ettem sokat és az is tegnap reggel volt. Lehetséges, hogy még mindig benne van a tejemben?
2014. febr. 21. 08:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Kb. fél nap alatt jut az étel a tejbe. Amit tegnap reggel ettél, azt kapta a baba tegnap este, éjjel fájhatott tőle a hasa. A tejes kávétól viszont lehet, van olyan baba, amelyik érzékeny a tejre.
2014. febr. 21. 08:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor most odafigyelek nagyon, hogy semmi ilyet ne egyek. Remélem tisztul majd a hasa.
2014. febr. 21. 08:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekünk a puki miatt volt ilyen, sőt a mai napig csinálja néha evés közben (főleg este), most 2 hós. Nálunk nem hatott semmi csak a tornáztatás. Anyatejes babánál normális az is ha egy hétig sincs széklete, szerintem nálatok puki lesz. Biztos van ami kijön de van ami bent marad. Nálunk eleinte sok kaki volt, de már csak heti 1-2 akad, hízik is a szentem, mindent hasznosít:-)
2014. febr. 21. 08:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, a hízásra nagyon rákapcsolt. Két hét alatt 800 grammot hízott : ) Lehet adom akkor neki még az infacolt hogy segítsen neki pukizni.
2014. febr. 21. 09:30
 7/8 anonim ***** válasza:

ilyenkor nincs sok logika a kakizásukban én azt vettem észre :) van, hogy egész nap tojik, és van, hogy fél napig nincs kaksi :)

ha nincs kaksi, az azt jelenti, mindent felhasznál, ha meg kis fehér rögöcskék (pöttyök, pálcikák) vannak a fosikában, az meg azt jelenti, sok tej meg sem emésztődik, annyira jókat eszik :) :)

a hasfájásnak inkább a tüneteit kell nézni. lábkapkodás (hasikájához felhúzogatja, toporzékolósan a kis sunkáit) vagy pedig éppen hogy feszít, kinyújtja a kis lábacskáit, feszít a hátával. esetleg síránkozik kicsit élesebb hanggal,mint mikor álmos, éhes...

azért nem olyan gyakori ám a hasfájás, mint azt sokan hiszik, ezt csak könnyű válasz a sírásra. inkább ezek az okok:

cicin lenne folyton

álmos, de valami ébren tartja

kiegészítésnek tápszert ad az anya estére (na ettől fájhat a hasika)

kézbe akar lenni

aztán amit leginkább feltételezni kell:

büfi = ilyenkor nehezen büfiznek még a babók, az csak 2 3 hónaposan rutin már nekik) cicizés utána vállra kell venni, ott tartani, esetleg popsikát finoman paskolni, akár 5 10 perc is lehet, mire van böff, akkor vissza cicire a kicsit

spriccelő tej = szeretne komfortcicizni, de folyton jön, cérna sugárba jön a tejci, és fel van háborodva!!! :) ilyenkor vagy le kell fejni a ciciből (mondjuk a fejés viszont ösztönzi a tejtermelést) vagy az üresebb, gyengébb (kevésbé spriccelős, nehezen tejleadós) cicre kell rakni a babót.

és el kell fogadni, a babáknak is van bizony rossz napjuk, frontra érzékenyek, időjárástól rosszkedvűek :)

mindig változik minden :)

2014. febr. 21. 10:03
 8/8 xStefix ***** válasza:
Amikor kakil, akkor erőlködik, vörösödik? Vagy "csak" a szelek kergetik?
2014. febr. 21. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!