16 hós a kislányom. Idáig anyatejjel tápláltam. 6 hóig kiárólag anyatej, utána az ételek bevezetésével csökkent a szopik száma. 3 napja már csak egyszer ,reggel szopizik. A gyerekorvos már egy èves kora óta nyaggat, hogy váltsam ki a szopit tápszerre. Ên nem tettem mert nem fogadta el, ìgy nem eröltettem, föleg hogy cicizett... most mit csináljak? Vagy elèg neki az a tej, ill. Tejtermék amit kap? Vagy eröltessem a tápszert? Ti hogy csinàljátok?
2014. febr. 19. 11:27
1/10 anonim válasza:
hogyha szeretsz szoptatni,akkor ne állj át tápszerre.szerintem ez baromság
2014. febr. 19. 11:50
2/10 A kérdező kommentje:
A szoptatással nincs gondom. Csak a csajszim úgy döntött, hogy este már nem kell neki..., és félek, hogy lassan már reggel sem....
2014. febr. 19. 11:57
3/10 anonim válasza:
Azzal nyaggatnak, mert az a dolguk :) Nekem mind a két gyerekem szopizott, semmi baj nem volt a súlyfejlődésükkel, tápszert nem láttak. A doktornő a nagyobbik 8 hónapos korától nyaggatott, hogy adjak a gyereknek "táppszert" (így mondta, hosszú t - vel.)Arra, hogy miért, nem tudott kielégítő választ adni, de a rendelője tele volt egy bizonyos tápszer márka plakátjaival, ajándéktárgyaival. Így nem adtam nekik "táppszert". Elég jól megnőttek így is, ma már tizenévesek...
2014. febr. 19. 12:13
4/10 A kérdező kommentje:
Én is gyanìtom, hogy tápszer biznisz..., csak nem akarok "ártani" a lányomnak.
2014. febr. 19. 12:20
5/10 anonim válasza:
1.vagyok.tápszerrel nem ártasz az enyém kezdetektől tápszeres,de ha még szopizik akkor had szopizzon.napközben is meg lehet adni azt a tejalapú étkezést amit a tápszerrel.nyugodtan szoptasd ha meg már nem kell neki cici még mindig van ezer féle megoldás tápszeren kívül
2014. febr. 19. 12:53
6/10 anonim válasza:
Szia! A kisfiam egyévesen elutasította a tápszert(szoptatni sajna csak két hónapig tudtam). Egyébként sajtot, túrót, joghurtot, szóval tejtermékeket szépen evett. Akárhogy ízesítettem a tápit,nem kérte. A doki azt mondta, hogy, ha elegendő tejterméket eszik, semmi baja nem lesz! És tényleg: lassan 15 hónapos, és még mindig hízik, szép lassan! Szerintem ne erőltesd! Ha el akarod választani, akkor itt a lehetőség, ha nem, akkor szopizzon csak, amíg jól esik neki!
2014. febr. 19. 14:58
7/10 anonim válasza:
Miért nem adsz neki tejet? Miért kell műkaját adni ennyi idősen ?
2014. febr. 19. 16:21
8/10 xStefix válasza:
Ha nincs allergiaveszély a közeli családtagoknál (nemcsak tehéntejre), és szeretnéd, akkor tehéntejet is adhatsz neki. Bár vannak, akik 2-3 éves korig is kitolják a megismertetést... ahogy érzed.
Én tápszert már nem adnék; vannak ún. gyerekitalk, tejitalok is, amik félúton vannak a tápszer és a sima tej között, ha ez szimpatikusabb. Bár ez is hasonlóan borsos árú, mint a táp.
Viszont, ha naponta rendszeresen eszik a lányod tejtermékeket, akkor szerintem felesleges ilyesmit adni, legalábbis addig, amíg még szopizik is. Ha majd abbahagyja, akkor úgyis mérlegeled, hogy melyik a legszimpatikusabb megoldás a számodra.
2014. febr. 19. 18:02
9/10 xStefix válasza:
Bár megjegyzem, egyre bizonytalanabb vagyok azt illetően, hogy jó dolog-e a szopis korszak után tehéntejet fogyasztani... Elég sokszor olvasom mostanság, hogy a laktózérzékenység egyre nagyobb méreteket ölt, ami tulajdonképpen annak a jele, hogy a 2-3-4 évesnél nagyobb gyerek, felnőtt szervezete eredendően nem a tehéntej feldolgozására lett kitalálva.
Nem tudom, mit gondoljak erről, még nem tudok hozzá eleget, de az biztos, hogy felvetem ezt a következő szopis tanfolyamon, ha eljutok. Kíváncsi vagyok, a szakik mit mondanak erről.
2014. febr. 19. 18:04
10/10 anonim válasza:
Igazából marhára nincs szükség az embernek mint fajnak más faj tejére. Láttatok az állatvilágban olyat, hogy más faj tejével itatják kicsinyeiket? Szerintem cicizzen inkább, és ne vidd túlzásba a tejet meg a tápszert, de ahogy érzed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!