Szoptatás alatt milyen tornákat lehet végezni? Az igaz, hogy nem szabad nagyon ugrálni, emelgetni? Vagy csak valami butaság?
Nem butaság, egyes anyukáknál okozhat némi gondot, de ez nem törvényszerű. A szakik azt javasolják, hogy kerüljük a mellizmok megerőltetését és a nagy rázkódással járó mozgásokat, illetve ha az utóbbit csináljuk, akkor jól megtámasztó melltartót vegyünk fel. De amint látod, vannak kivételek, úgyhogy próbáld és majd kiderül. :)
Egyébként az izomláz nemcsak a tej (íze) miatt lehet probléma, ha épp, hanem egyébként is rossz, mert ilyenkor felszaporodik a szervezetben a tejsav, ami az elégtelen égés következménye.
Én egy Pilates-es programon úgy tanultam, hogy (ha előzőleg nem sportoltál rendszeresen, nem vagy hozzászokva, akkor) a "rászoktató" szakaszban úgy érdemes mozogni, hogy addig csinálod folyamatosan, amíg el nem kezded kapkodni a levegőt, aztán pár perc szünet, amíg rendeződik a légzés, majd folytatod így tovább.... Ezzel eleinte csak rövid időt fogsz tudni egyben megcsinálni, viszont szinte teljesen elkerülhető az izomláz. - Én soha életemben nem sportoltam, de amikor eszerint a módszer szerint kezdtem Pilates-ezni, tényleg működött, nem volt fájdalmam, és napról napra egyre többet tudtam egyhuzamban letolni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!