Hogyan lehet helyesen megvalósítani a gyakori mellretételt a tej növelése érdekében?
én ugyan igy voltam... én ugy tudtam növelni a tejemet, hogy mindig mellre tettem még ha nem is igen volt éhes, és pár nap alatt több tejem lett
sok szerencsét
Ha úgy érzed az egyik oldalról elfogyott a tej, és már nincs türelme a babádnak tovább szopizni ezzel ingerelve a cicit, akkor tedd át a másik oldalra. Ha ott is elkezd szopizni akkor a tejleadó reflex beindulásakor az üres cicbe is telik a tej. Aztán ha a másik cicin is elidőzött és még mindig enne, tedd vissza az elsőre. Ilyenkor újra kiváltódik a tejleadó reflex mivel a tej főként szopi alatt termelődik. Nyugodtam válts többször mellet szopi alatt hogy minél több inger érje, és a baba szopómozdulatai a legjobb ingerek.
A fejés egyátalán nem mérvadó!!! És minden rezdülésre tedd mellre a babát, akkor is ha az előző szopi fél órája volt. Az anyatej gyorsan és könnyen emészthető a tápszer viszont nem, de ha sok tápszeres pótlást kap nem fogja annyiszor kérni a cicidet amennyiszer kellene hogy több tejed legyen. Próbáld meg hogy csak szoptass, amennyit csak kér a babád és csak végső esetben adj pótlást. És ne méricskéld a szopikat, csak stresszt okoz. Te csak nyugisan szoptass, és meglátod menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!