Egy-egy szopizás során mennyi tejet kell kapnia egy másfél hetes babának?
Hol találok olyan oldalt a neten, ahol leírják, hogy hány ml tejcsit kell szopiznia a babának és mennyivel és mikor kell növelni az adagot?
Szia!
Testsúlykilogramonként 150mg-ot kell számolni 24 órára egy babánál.
Ez azt jelenti,hogy egy 4kg-os babának a napi bevitele 6dl körül kell legyen.Ezt elosztod a szopik számával,és tudod mennyit kell egyen egy szopikor.
Az én kislányom 3 hetes,de többet eszik meg az átlagnál ami elő van írva.
Arra kell figyelni,hogy azért sokkal kevesebbet ne egyen.
Ha igen,jelezni kell a gyerekorvosnak.
Remélem segítettem,üdv.
szia ha csak szopik a baba akkor ne foglakozz a számokkal mert bele fogsz őrülni, ha gondolod tedd mellre és had tejcizzen, az adagját nem igazán tudod növelni mert nem mondhatod neki hogy többet egyél ha ő már nem akar többet enni mert jól lakott.
havonta vidd el a védőnödhöz és méresd meg hogy mennyit hízott, nekem volt olyan hónap az elején hogy 1kg75dkg-ot hízott utána meg 70 dkg-ot, és nem volt semmi baja de olyan is volt hogy csak 20dkg-ot és akkor is fejlődött rendesen és 6 hónapig csak szopizott.
NE FOGLAKOZZ A SZÁMOKKAL CSAK ADJÁL NEKI TEJCIT
A baba súlyát kell elosztani hattal, és az egy napi adag, amit hat etetés alkalmával eszik meg(nem egyenletesen).
De hogy méred, hogy mennyit szopik? Ez érdekelne...
A lényeg, hogy szoptass, ha gyarapszik a súlya és nem sír evés után, akkor elég neki, amennyit eszik!:-)
utolsó válaszoló válaszát nem értem.
A baba súlyát elosztani hattal???
És abból mi derül ki?
Mérni pedig babamérlegen lehet,hogy mennyit szopott a baba.
Üdv,első válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!