Miért van az, hogy valakinek a 3. hónapban lesz szüksége tápszeres pótlásra?
Azt hallottam, hogy akinek az első 4-6.hétben elég a teje, annak később sem lesz gond/ nagy valószínűséggel/.
Kíváncsi vagyok, hogy milyen probléma lép fel ilynekor.Persze már az is nagyszerű, ha valaki 3 hónapig csak anyatejet ad a babának, de én is most itt állok a 3. hónap küszöbén és egy csomó helyen olvastam, hogy ilyenkor jönnek a gondok.
Az én környezetemben is sokaknak ekkor ment el a teje . Az egyiknek vesegondja volt, meg is műtötték, neki valószínü attól, a másiknak mindhárom babájánál ilyenkor ment el a tej.
A 3. hónap arról "híres", hogy a babának megnő az étvágya, többet fog enni-az irodalom szerint.Lehet, hogy ez okozza a kereslet-kínálat felborulását, és ha nem türelmes az anya, nem jól kezeli , akor a babának nem elég a tej, hozzátáplál, és a tej elapad. De szerintem ezt ki lehet védeni fejéssel, és sűrűbb szoptatással.
De semmiképp ne félj tőle, ne gondolj rá, mert kihat! Fogsz tudni szoptatni!
Az egyik ismerősömnek is a 3. hónapban megy el a teje,még van valamennyide csökkent a mennyiség.Nálunk mi a probléma (szerintem):
A kislány 8-10 perc alatt végez a szopival,így nem éri elég inger a mellet.Az anyuka is feladta egy kicsit úgy érzem,és nem erölteti a gyereknek,hogy igenis küzdjön még rajta,hanem is ömlik a szájába.
Én most jutottam túl az első tej ingáson.8 hetes a lányom és egyik este azt vettem észre,hogy nem elég neki az egyik mellem,sőt,mind a kettőt üresre szívta.A másnap is hasonlóan zajlott,de akkor már több evéskor sem volt elég csak az egyik.Teljesen kétségbe estem,hogy most mi lesz.Kotyvasztottam szopis teát gyógyfűvekből,hagytam hogy minden szopi legalább fél óráig tartson.Mára a 4. napra helyre állt a rend.
Amúgy valahogy mostanában van egy ugrás szerű növekedése a gyereknek és megnő az étvágya.Általában ez áll a háttérben.Illetve vége a gyermekágynak,és nem pihennek eleget az anyukák,a tejcihez meg igenis fontos a pihi.Főleg du 1-2 órácskányi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!