Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csak este jön elő a...

Ada Fábián kérdése:

Miért csak este jön elő a hasfájása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A napos babám már két egymást követő este hasfájással küszködik. Egész nap szép eszik(jelentem magától ébred hozzá),alszik,el van magának. Tegnap este fél tízkor nem akart felébredni az etetéshez,így hát felébresztettem. Evett,majd rázendített.Anyósom hozott neki meleg rongyot amit rátettünk a pocijára,attól kicsit lehiggadt majd olyan éjfél fél egy körül le tudtam tenni. Valamit rosszul csinálok? Mit szedjek vagy adjak a bébinek,hogy nyugodtabb éjszakáink legyenek? És ha este nem kel fel a szopizáshoz hagyjam aludni?

2014. febr. 10. 08:32
 1/10 A kérdező kommentje:
ez lemaradt 10 napos a baba
2014. febr. 10. 08:32
 2/10 anonim ***** válasza:

A legtöbb kisbabának van hasfájós napszaka, amivel lehet, nem igazán tudsz majd mit kezdeni. Lehet próbálkozni egy mellből etetéssel (ha kettőből kap) vagy másik tápszerrel, gyakoribb vagy hosszabb büfi-szünetekkel, Infacollal, tornáztatással (óvatos bicikliztetés, lábak felhúzása a pocakhoz), pocak-simogatással (körkörösen az óramutató járásával megegyezően), hason altatással, ringatással... stb. Oka lehet az is, ha valami "gyanúsat" ettél (sok tejtermék, puffasztó, élesztős dolgok, szoptatós tea).

Ha napközben szépen eszik, én nem kelteném, max. 5-6 óra után fokozatosan egyre több szünetet hagyva (ha ő is így gondolja), de sokan vannak, akik már ilyen korban is "átaltatják" a gyerekkel az egész éjszakát - szóval a te döntésed. Ha bizonytalan vagy, kérdezd meg a védőnőt vagy a gyerekorvost.

(Az enyémnek kb. 3 hós koráig minden nap délután öttől hatig volt vígasztalan hasfájása. Aztán elmúlt.)

2014. febr. 10. 09:43
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod! :)

Tehát nem baj ha alszik. Végül is úgyis sír ha valamire igénye van.

2014. febr. 10. 12:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha igény szerint szoptatsz, akkor ne keltsd fel szerintem. az én kislányom kb 3 hetes kora óta átalussza az éjszakákat. Napközben bepótolja az evéseket. Jó húsban van :)

Pocakfájásra meg jól írták a teendőket. Én infacolt használok, ha szükséges. De van akinek az espumisan csepp jön be. Ki kell tapasztalni.

2014. febr. 10. 17:25
 5/10 xStefix ***** válasza:
Csak annyit, hogy ne várd meg, amíg sír, mert a sírás már késői jelzés. Figyeld a megelőző finomabb jelzéseit! ;)
2014. febr. 10. 19:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Vannak nézetek, hogy nem is annyira a hasfájás van időhöz kötve, hanem estére fáradnak el annyira a babák, hogy nehezebben viselik a diszkomfort érzetet. Kisfiam szerette, ha a vállamra fektettem úgy, hogy kicsit lógjon, így kicsit nyomódott a pocakja, valamiért ezt szeretik a babák. Sosem felejtem el, hogy pont jött az idős védőnő hozzánk, mikor a fiam bömbölt már egy órája, és semmi sem volt jó neki. A védőnő a jó vastag combjára fektette, úgy hogy egyik oldalra lógott a feje, másik oldalra a lábba, és abban a pillanatban csönd lett. Esténként így beszélgettünk, tévéztünk ezután. Furának tűnhet, de a fiam imádta ezt a pózt.
2014. febr. 10. 23:23
 7/10 xStefix ***** válasza:

Mondjuk kezdjük ott, hogy biztosan hasfájás? Ez kicsit fura kérdés, de elég gyakori, hogy sokan a Kati által is említett diszkomfort-érzés miatti sírást hasfájásnak értelmezik... pedig nem az.

Ha rendszerint este jön elő a sírás, az lehet a gyakoribb szopi-igény jele is, érdemes ilyenkor megpróbálni többször mellre tenni, hátha az a gond. De persze figyelni arra, hogy ne csak a tej elejét szívja ki a pici, mert attól is fájhat a hasa. Vagyis, ha sokszor keveset szopizik, addig tedd vissza ugyanarra a cicire, amíg jól ki nem üríti.

2014. febr. 11. 10:28
 8/10 anonim válasza:
Ha puffadt és kemény a pocakja, akkor valószínűleg a sok tejcukrot nem tudja még megemészteni, nálunk is ez volt a baj annak idején.
2014. febr. 11. 23:05
 9/10 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát!

Sikerült megnyugodni. :) Nekem a dokim azt mondta,hogy igyak laktoherb teát. Ha nem jön be jöhet az infacol vagy a szélcső. 3 napja iszom és már tegnap este nem volt gond. A védőnőnek is említettem a dolgot aki hasznos masszázs tippekkel látott el (lábemelés poci simi stb.) Az is hatott (szopizás után finoman). Remélem így marad. Szerencsére az evéssel nincs nagy gond.

2014. febr. 12. 14:37
 10/10 xStefix ***** válasza:

Ez jó hír. :)

A szoptatós teákkal azért körültekintően, mert ezek is okozhatnak hasfájást - bár akiknél alapból van, azoknál meg van, hogy tényleg segít. Szóval próbáld és figyeld, remélhetőleg javulni fog. A masszázs viszont nagyon hatékony. :)

2014. febr. 12. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!