Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más is van itt rajtam kívül...

Más is van itt rajtam kívül aki nem védekezik semmivel?

Figyelt kérdés
3hónapos a fiam, kizárólag szopizik. Emiatt semmiféle gyógyszert nem akarok szedni. Olyat sem amit lehetne. Gumit nem használunk, csak megszakítjuk....vannak mások is akik így tesznek?
2009. dec. 7. 22:03
 1/10 anonim ***** válasza:
persze sokan. hőmérőzhetsz még ha gondolod.
2009. dec. 7. 22:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Ezért van a 2 gyerekem közt 11 hónap
2009. dec. 7. 22:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem 1 éves a lányom .Szülés után kb még vagy 4 hónapig gumival csináltuk, de az utóbbi 7-8 hónapban már csak megszakítjuk.
2009. dec. 7. 22:38
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

A szoptatás csak akkor "véd", ha soha-soha nem telt el két szopi között több mint 3 óra. Egyébként védekezni kell valahogyan, kivéve, ha nem akadály egy kistesó...

Mi egyébként óvszert használunk, ill. szerencsém van, mert visszaállt a ciklusom minden szülés után nagyon hamar (annak ellenére hogy szoptatok kizárólag), így hőmérőzés+nyáktünet alapján tudom, mikor vagyok terméketlen. A "bizonytalan" és a tutira termékeny napokon vagy óvszer, vagy tartózkodunk.

2009. dec. 7. 22:59
 5/10 anonim ***** válasza:
45%
Hátat fordítunk egymásnak és alszunk...sajnos
2009. dec. 7. 23:21
 6/10 A kérdező kommentje:
Én sosem szedtem fogamzásgátlót. 10 éve vagyunk együtt a párommal, és van egy 6 éves és egy picike 3 hónapos gyermekünk. Nem használtunk gumit sem soha. MIndig megszakítottuk. És amikor azt mondtuk, h na most akkor jó lenne a baba, akkor ment élesben a dolog...és akkor jött össze a két gyerek. Tehát nem hiszem h most besikerülne egy újabb, hisz megszakítjuk. És a 10 év alatt sosem jött úgy össze.
2009. dec. 8. 10:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát szerintem nem jó erre alapozni. Ebből van a sok elvetetés, hogy azt mondta a barátom, hogy időben kiveszik, meg nincs rajta előváladék"... Szerintem a gumitól nem lesz a gyereknek semmi baja. Sőt a fogamzásgátlót is sokan szedik és a gyereküknek szintén semmi baja. De mi lesz akkor ha teherbe esel és mondjuk már nem tudnátok még egy gyereket vállalni? Az nem sokkal rosszabb? Ez nem olyan dolog hogy ha eddig nem akkor ezután sem... Szerintem felelőtlenség így tenni.
2009. dec. 8. 11:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is ugyanezt a módszert alkalmazzuk már évek óta... Két gyerekem van, mindkettő akkor jött, amikor akartuk. Én tablettát nem szedhetek egészségügyi okok miatt, de nem is akarnék szedni. Kisebbik fiam 6 hónapos, még szoptatok, menzeszem rendszeresen van 3 hónapja. Nekünk ez így nagyon jó, hisz évek óta bevált!

2009. dec. 8. 12:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Javaslom a Pharmatex kúpot, vagy hüvelytablettát. Helyileg kell alkalmazni, előtte 10 perccel kell felhelyezni és 4 órán át hat. Mi ezt használtuk a baba előtt is és most is. 5 hós a pici. 1 hónapig szedtem a cerazettet de nekem nem vált be.
2009. dec. 8. 13:40
 10/10 A kérdező kommentje:

Kedves 11.25-ös!

Nem szedek gyógyszert, mert hormonálisan sok-sok rosszat okozhat, és utálok gyógyszert szedni...csak ha nagyon muszáj.Félek az általa kialakuló betegségektől. Ha becsúszik egy gyerek őt is imádni fogom...és inkább legyen egy tucat nem tervezett gyerekem, mintsem a gyógyszer által legyen valami komoly bajom, és a meglévő gyerekeimet se tudjam fölnevelni.

De végülis kaptam választ a kérdésemre. Ezek szerint vannak mások is akik nem védekeznek. Mivel bevált nálunk is, asszem maradok így. Minden jót mindenkinek.

K.

2009. dec. 8. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!