Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ennyi volt a szoptatás?

Ennyi volt a szoptatás?

Figyelt kérdés

Lányom 2 hónapos, igény szerint szoptatom, most mégis úgy tűnik, hogy megjön a menstruációm.

Sok helyen olvastam, hogy ilyenkor megváltozik a tej íze és a babák nem veszik el a cicit. Hogy ilyenkor a lefejt tejet kell neki adni, de nekem nincs tartalék tejem :( Ha erre a pár napra tápszert adok neki van rá esély, hogy csak fejéssel nem csökken a tejem? Vagy ha csökkenne, menstruáció után újra szoptatva visszaáll majd a mennyiség? Esetleg törődjek bele, hogy ennyi volt? Sajnos sógornőm úgy járt, hogy abba is hagyta a szoptatást a menstruáció után :(

2014. febr. 7. 14:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne törődj bele semmiképpen sem, nekem 5 hónaposan jött meg először, és mégis egy évig szoptattam, nem adtam neki akkor sem lefejt tejet, csak cicit. Babája válogatja van akinek nem érez semmit a pici, van akinek igen, ne általánosíts, ha meg is jön szoptass ugyan úgy, ne csinálj semmit másképp, majd a babád eldönti mit akar! És a legfontosabb ne görcsölj emiatt mert a picik megérzik, csak természetesen csinálj mindent tovább, és ha ő nem kéri csak akkor hagyd abba, ha ugyanúgy szopizik tovább akkor ne érdekeljen, hogy megjött. Sok sikert!
2014. febr. 7. 14:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Amíg a te babád nem utasítja el, addig parázz rá előre. Az enyém - bár már nagyobb volt - nem "vette észre".
2014. febr. 7. 15:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamat sem érdekli, ha menstruálok. Rendíthetetlenül kéri. Kínálgasd gyakran, hogy legen meg továbbra is az inger.
2014. febr. 7. 15:13
 4/8 anonim ***** válasza:
és,ha tejserkentőt szednél?nekem a karamalz sör nagyon jót tett
2014. febr. 7. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is be voltam tojva mi lesz, de semmi nem lett. Szopizott tovább, nem érdekelte.
2014. febr. 7. 15:15
 6/8 Puliszkas válasza:
Szerintem is ez csak mese,ne ijedj be.Akinek kezdettől fogva van teje és a gyerek is szopik,ott semmi gáz.Én még ilyet nem hallottam közel-távol,hogy menstruáció jelentkezése után befejeződött volna a szoptatás.Nekem 4 hónap után jött meg,18 hónapig szoptattam,a nővéremnek másfél hónap után volt már ciklusa,szintén több mint egy évig szoptatott,de van a környezetemben olyan aki 2 évesen választotta el a gyereket.
2014. febr. 7. 21:34
 7/8 xStefix ***** válasza:
51%

Nekem is 2 hónap után jött meg és még 38-at szoptattam utána. ;)

Jól írták a többiek, ne fesd az ördögöt a falra! Szoptass tovább ugyanígy, a többi meg majd a kislányod eldönti. Csak az a lényeg, hogy a szopit tartsd szem előtt, amíg csak megoldható.

2014. febr. 7. 23:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Szoptasd továbbra is igény szerint, lehet, hogy gyakrabban fog kérni, mint pl növekedési ugrásnál, akár 1-1,5 óránként pár napig, mert csökkenhet és megváltozhat a tej íze. 4 hónapos volt a fiam, amikor megjött császár után. 19 hónapos és még szoptatok :) figyelj a babádra :)
2014. febr. 9. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!