9 napos kislányom lefejt anyatejet, valamint tápszert kap. Lehet hogy túl sokat eszik? Bővebben lent.
Kérem csak az válaszoljon,aki képes normális hangnemben.
3000 grammal született, négy nap múlva 2820 grammal hoztuk haza.
Most 9 napos,ciciből nem etetem mar 3 napja,mert teljesen tönkrementek a mellbimbóim.
Amikor ciciből evett,akkor is 20-40 evéseket mértem.
Amióta fejem a tejet,látom,hogy elég kevés van,sajnos.
A két mellemből tudok összesen tudok fejni alkalmanként 60-akat.
Próbálok gyakran fejni,de így sem igazán jön több.
A leggyakoribb mennyiség 40.
Doktornővel megbeszéltük a tápszert.
Most mindig megkapja a lefejt tejet,következő evésnél a tápszert.
De tápszerből 100-akat siman megeszik.
Sőt!
Van,hogy eszik 100 tápszert,de még éhes és megeszik rá 30-60 anyatejet.
Előző 24 óra termése:
210 anyatej
420 tápszer
Egy nappal korábban:
350 anyatej
340 tápszer
Nem sok ez így?
Mai mérés alapján 2960 gramm.
Szinte minden evés után van kakis pelus.
Dokival is beszélek holnap,de egyenlőre tapasztalatok érdekelnek.
(Kezd helyre jönni a mellem,így 1-2 nap múlva már újra cicire teszem)
1. A kisebb súllyal született babák sokszor őrült tempóban hozzák be a lemaradásukat, ehhez pedig sok tejet/tápszert igényelnek.
2. Saját tapasztalat: befelé forduló mellbimbóim vannak, mindkét gyerekemnél olyannyira kisebesedtek, hogy abból képtelen voltam szoptatni. Az első babámnál annyira vérzett, hogy a babám utasított el. Fejtem 5 napig, éjjel-nappal szabályosan 3 óránként, írtam a lefejt mennyiségeket és napról-napra egyre több lett. Két hetes volt a fiam, mikor újra megpróbáltam a szoptatást, szerencsére egyből elfogadta bimbóvédővel, amit 2 hónap múlva sikerült elhagyni. A fejést továbbra sem hagytam abba, anyatej leadó voltam egy évig, a fiam pedig 22 hónapig szopott.
A második gyerkőcnél a forgatókönyv ugyanaz volt, csak ő a bimbóvédőt nem fogadta el.
Kisebb berepedések, vérzések előfordultak még 3 hónapig azóta úgy megedződtek, hogy egy kamiont is elhúzok velük. A kicsi lány még szopik, 23 hónapos.
Néhány tipp a tejmennyiség növeléséhez.(ha szeretnéd) Naponta legalább 6x fejj, éjjel se maradjon ki 5 óránál több. Minden fejésnél többször válts mellet, így akár többször is beindul a tejleadó reflex. Egy fejés legalább 20-25 percig tartson. Tudom ez így elég macerásnak tűnik, de nálam egy hét alatt nem hogy normalizálódott a helyzet, hanem napi fél liter plusz tejem is lett.
Mindenkinek köszi a válaszokat,kiváltképp kedves utolsónak!
Sokat segitettél a leírtakkal.
Nem tudom olvassa-e még valaki ezt,de ma sikerült újra ciciznünk.
Első alkalommal elfelejtettem lemérni a lányomat,de második alkalommal 40-et mértem,egy ciciből való evés utan.
De azt vettem észre,hogy nem nyel,csak szopizik.
Valószínűleg nem így volt,ha 40-et mértem.
Most akkor a tápszert megpróbálom elhagyni,remélem elég lesz a tejem és folytatódik így is majd a gyarapodás.
Csak így tovább!
Amit érdemes tenned még, hogy egy etetéskor megkínálod őt a másik cicivel is, aztán azt, amelyikből először evett még 10-15 percig fejed. A következő etetést azzal a cicivel kezded, amelyikkel az előző evést befejezted.
A mai ket etetes kozott probaltam fejni,mert az egyik mellemben ugy ereztem kicsit feszul,de akkor nem jott efy csepp sem.Egyikbol sem.
Az lehetseges,hogy most visszaallunk a cicizesre es a tapszert is teljesen el tudjuk hagyni?
Szerintetek?
Ha mar itt tartunk.
Ugye most nehany napig vegyesen kapott anyatejet es tapszert is.
Normalis,hogy kb minden pelenkazasnal van kaki is?
Zoldes-sargas szinu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!