Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Volt már valakinek, hogy a...

Volt már valakinek, hogy a babája kizárólag a cicit fogadta el, de abban már alig volt tej?

Figyelt kérdés
5 és fél hónapos babám kizárólag cicizik. Mivel alig van tejem, így szinte félóránként, óránként, de akkor sem eleget. Mindent megteszek, de nem jön vissza a tej. Délben néha-néha már elfogad némi gyümölcsöt, vagy főzeléket, de az sajnos nagyon kevés. Így szinte egész nap üvölt. Persze éjjel 3X kel fel már. 2 hónapja átaludta az éjszakát 130 ml tejjel....ötlet?
2014. jan. 10. 21:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem hogy alig van tej, ha eddig volt.

Vannak babák, akik egy darabig alszanak éjjel, aztán jönnek az élettani változások (mozgásfejlődés, fogzás), és többet nem alusszák át jó ideig.

Az én harmadikom is így van, 4 hónapos koráig 10 órákat is aludt éjjel egybe, most 19 hónapos, de azóta sem.

Fogak jönnek és bántják nagyon. (Még 6 hátra van)

Azért akar cicizni, mert az megnyugtatja, és mivel kevés idő telik el két szopi között, ezért a cicid sosem telik meg, de attól még amikor a baba szopizik, jön neki.

Van elég pisis pelusa naponta? Gyarapszik megfelelően?

Ha igen, akkor ez is alátámasztja amit írtam.

Azt tudom elképzelni, ha esetleg Neked megjött újra, olyankor pár napra lecsökken a tej, de ahogy a vérzés csökken, úgy lesz újra több a tej is.

Szerintem konzultálj egy szoptatási tanácsadóval telefonon, hogy megnyugodj.

www.ibclc.hu vagy www.lll.hu

2014. jan. 10. 21:29
 2/17 anonim ***** válasza:

Mit teszel azért , h visszajöjjön a tej?Homeopátiát próbáltad már?Urtica urens ch 5 és ricinus communis ch 5 ezeket vegyél felváltva mindkettőből napi 3-4 alkalommal szopogass el 5 golyót, vagy oldd fel kevés vízben és idd meg.Emellett igyál sok akár 3-4 liter rostos üdítőt, pár napig ne csinálj házimunkát, szopizások közben pihenj le és ne foglalkozz semmi mással csak a picivel és magaddal.

Szoptasd továbbra is olyan gyakran ahogy csak ő igényli. Ha fél óránként óránként szopizik, akkor napközben nem kell fejni, viszont éjjel én egy plusz fejést még tuti beiktatnék pár napig, amíg nem növekszik a tej mennyisége.Igyál édeskömény teát, az is nagyon jól fokozza a tej mennyiségét.

Ha ezeket végig csinálod és kb. 1 hét után sem lesz több a tejed , akkor mondhatod,h mindent megtettél és akkor muszály lesz tápszert adnod neki, mert így éhezni fog.De nem hiszem, h ezek után nem jönne vissza a tejcsi.

Ha bármi kérdésed van írj bátran, van két lányom őket 15 ill. 19 hónapig szoptattam, tehát tapasztalat van és védőnő vagyok , így tudás is van.

Kitartás és sok tejcsit kívánok!!!Hidd el sikerülni fog csak hinned kell magadban és ne aggódj rajta, mert a stressz nem tesz jót.

2014. jan. 10. 21:30
 3/17 A kérdező kommentje:

Naponta 5X fejek, homeogolyók és szoptatóstea.....van mérlegem, tehát tudom mérni, hogy egy étkezésre 40-50ml eszik :( :( :(

Most 70ml-vel feküdt le és tudom, hogy mindjárt felébred, mert ez kevés! Üvöltött a tejpépnél, tápszernél... :( igazából egész nap sírdogál. Miután eszik elvan egy darabig....majd amikor jelez a poci, elkezd sírdogálni. A védőnő sem hitte, míg nem látta. Felhívom az adott számot, köszönöm.

2014. jan. 10. 21:35
 4/17 anonim ***** válasza:
En 6honapig csak szoptattam azutan abba kellett hagynom sajnos (betegsegbol kifolyolag) nem fogadta el a cumisuveget a letezo osszes tapszert kiprobaltam mire a Bebivita-t elfogadta! Cumisuvegbol van 1 ami formara olyan mint a mellbimbo Meleda markaju! Az en kislanyom nagyon keson kezdte el elfogadni a fozeleket-gyumolcsot 8hosan na azota 15hos lett es egy zabagep de barmennyit is eszik ejszaka ebred 2x es keri a tejcsit! Egyel es igyal sokat, edeskomeny tea illetve azt mondjak, h a kave is tejszaporito amibol termeszetesen a koffein mentes is megfelel!
2014. jan. 10. 21:47
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszi 4-es. Holnap veszek cumisüveget és azt a tápot! :) próba szerencse!
2014. jan. 10. 21:53
 6/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ha a babád félóránként-óránként eszik 40-50 ml-t, akkor az alsó hangon 120-150 ml 3 óránként, és 160-200 ml 4 óránként. Szerintem ez egyáltalán nem kevés!!!
2014. jan. 10. 22:04
 7/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó...van, hogy 10-20 ml. Én a legtöbbet írtam le :( de, ha megenné (fél)óránként a 40ml-t, akkor sem egészséges a fél óránkénti etetés...főleg nem éjjel.
2014. jan. 10. 22:08
 8/17 anonim ***** válasza:
És ha vennél egy Medela sns készüléket? Az egy szuper dolog, egy kis tartály, amibe a pótlásnak szánt tejet, vagy tápszert kell önteni, és egy kis szondán át, ami rugalmas és vékony, (a mellbimbóhoz kell erősíteni) a ciciddel együtt tudja szopizni, így nem szokik le a melledről, és kedvére szopizhat, miközben jól is lakik.
2014. jan. 10. 22:13
 9/17 anonim ***** válasza:

Így néz ki, és szerintem Nálatok működne. Ráadásul a cicit is folyamatosan a több tej termelésére ösztönzi.

[link]

Van fenn a neten videó is, ahol meg tudod nézni, hogyan működik, hogyan kell használni.

2014. jan. 10. 22:17
 10/17 A kérdező kommentje:
8-as! Most nézetem meg, hogy mi ez...tök jó. Nem mondta a védőnőm!!! Szétnézek, hogyan rendelhetnék. Ha beválna, megoldódna minden gondom!
2014. jan. 10. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!