Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kinek hogy ment az elválasztás?

Kinek hogy ment az elválasztás?

Figyelt kérdés

Az én kifiam most lesz december 20.-án 1 éves.

Még szoptatom. (naponta nappal 3x-4x, éjszaka 2x-3x-4x ez változo) Tudom hogy sokan azt fogják mondani, hogy ez már régen nem szabadna, de igényli, és nem tudom hogyan csökkentsem le a szopik számát. Tejem van még, ha egyet kihagyok (mert probálom a déli szopit kihagyni) akkor érzem hogy teli van. Eszik mellette rendesen! Reggel szopi, tizorai gyümi, délben fözi+ tápi , rá 2 orára szopi, aztán uzsira gyümi, vagy joghurt, utána szopi, majd vacsi (fözelék) + tápi, este lefekvéskor meg szopi mert addig nem alszik el!

Éjszaka (késön fekvök vagyunk) 2-3 x is felkel szopizni ami kb 5 perc majd elfordul és alszik tovább :)

Nagyjábol igy zajlik a dolog! :)))

Én nagyon örülök hogy tudom még szoptatni, de szeretném lecsökkenteni a szopik számát ugy, hogy csak reggel és este legyen szopi, és éjszaka is elagyjuk.

Probáltam már teát, vizet adni neki éjszaka, de nem kell neki, csak cicin nyugszik meg!

Nagyon anyás is, senkinél nem marad meg, még apánál sem, (pedig apa mindent megtesz :)))

Kicsit sokat irtam, de megakatam veletek ezt osztani, hátha valakinek van számomra egy két jo tanácsa mit tegyek!!!

Köszi a válaszaitokat elöre is!

(ui: imádok szoptatni, nagyon jo hogy még együt vagyunk igy, de azt mondták sokan, hogy kezdjem el le csökkenteni a szopik számát, ami nekünk igen nehezen megy ...:))

Egy 25 éves anyuka

2009. nov. 30. 12:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, hogy az 1 éves kisfiad még ilyen sokat szopizik. Teljesen normális, hogy ragaszkodik hozzád. Semmit nem kell erőltetni. Ha kisfiadnak még szüksége van a szoptatásokra és, ha neked sem kényelmetlen, akkor bátran folytassátok. Az én kisfiam 21 hónaposan választotta el magát (igény szerint szoptattam). 1 évesen még az én kicsi fiam is sokat szopizott, éjszaka is. Kb. 1,5 éves volt,amikor az éjszakai szopikat abbba hagyjta , akkor már a vizet szívesen elfogadta. Soha nem erőlettem az elválasztást. Bár nekem is mondták, hoy már 1 évesen nem kellene szoptatni, de én nem hallgattam senkire, csak a babámra. A szopik száma pedig majd idővel észrevétlenűl csökkeni fognak, ahogy kisfiad egyre jobban felfedezi a világot!!! Soha ne hallgass senkire, csak magatokra!!! Az pedig, hogy anyás, az is teljesen normális, kihez ragaszkodjon, ha nem a saját édesanyjához. Boldog babázást és még boldogabb szoptatást kívánok nektek!!!

Egy csak magára hallgató boldog anyuka!!!

2009. nov. 30. 13:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem simán ment, 3 nap alatt.
2009. nov. 30. 13:12
 3/10 anonim ***** válasza:
szerintem örvendj,hogy meg van tejed és tud szopizni!én örvendenek ha még 1 éves korára is lenne tejem!
2009. nov. 30. 13:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Nálunk hasonló a helyzet, 1 éves múlt a fiam. Én nappal már csak az egyszeri alváshoz adok neki cicit, máskor megkínálom innivalóval, ha azt jelzi, hogy szopizni szeretne. Ha nem kér inni, elterelem a figyelmét valamivel.

Egyébként szopizik ébredéskor, este lefekvéskor, és hát éjjel... Van hogy egyszer ébred, de az éjjel például óránként és csak cicivel aludt vissza. Megkérdeztem erről a védőnőt, azt mondta teljesen jó ez így, neki erre van igénye. Ezért úgy döntöttem, hogy tavaszig nem erőltetem az elválasztást, hátha ez is segít elkerülni a komolyabb betegségeket.

2009. nov. 30. 13:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Amúgy nekem is sokan mondták már, hogy abba kellene hagynom a szoptatást. Néha rosszul is esik, mikor kioktatnak arról, hogy nagy fiú már a cicizéshez. De én örülök, hogy szopizik még. Az én babám is nagyon anyás, de apával is jól elvannak.
2009. nov. 30. 14:00
 6/10 anonim ***** válasza:

Mintha csak én írtam volna, csak mi most voltunk 1 évesek:-)

Én májusig adtam "haladékot" a járvány miatt, aztán szélp lassan elveszem. Főleg az éjszakai szopikkal lesz gond....

Amúgy nem baj ez még. Ha egy év múlva uezt írod, nos az már elgondolkodtató:)

2009. nov. 30. 15:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Fiam 21 hónaposan választotta el magát, pedig féléves kora óta csak napi 2-szer cicizett.

Lányom jövő héten lesz 9 hónapos, nappal szopik 4-5ször éjjel 2-3-szor.

Majd elválasztja ő is magát, amikor akarja.

2009. nov. 30. 18:23
 8/10 anonim ***** válasza:

szia

a lanyom dec 18-an lesz 1 eves, szoval egyidosek a babaink:)

3 napja nem szopizik, egyszeruen elhagytuk. 2 hete meg este es hajnalban szopizott, az estit kihagytuk, kicsit nehezebb volt, mert meg volt szokva, hogy ugy alszik el, de vegulis nem a szopit hianyolta csak megijedt, hogy maskent tortennek a dolgok. ztan ataludta a hajnali szopit, reggel meg kivittem reggelizni, nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszeru lesz...en is nagyon szerettem szoptatni es nagyon oulok, hogy sikerult hosszan szoptatnom, de mar ugy ereztem,hogy nincs ra szuksege igazan, es tenyleg igy volt. heleyette higitott tejbol iszik egy keveset, tapszert egyetlen fajtat sem fogad el, sokkal probalkoztam. a te kerdezedre visszaterve- szerintem tenyleg le kellene cskkenteni a szopik szamat, mert ilyen korban inkabb csak megszokas, amihez esetlegaz anyuka jobban ragaszkodik,mint a baba. azt nem ertem, hogy ha ennyit szopizik miert kap tapszert is?

2009. dec. 2. 14:53
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a kedves és gyors válaszaitokat!

Az utolsonak: :) Azért kap tápit szopi melett, mert amikor kihagyom a szopikat délben meg du.-án, (probálom kihagyni) akkor igy probálom potolni neki a tejet, mert ha nem kap tejcsit nagyon tud hisztizni! :D

Amugy meg jo evő, jol eszik, és valoban már sikerült odáig eljutni, hogy a nappali szopik száma lecsökkent!! :)))

Az éjszakaival még bibi van, mert ott még nem hajlando lemondani rola! Probáltam már teát, vizet, cumit...de semmi, csak a cici, de remélem sikerülni fog, kitarto vagyok!

Jo lenne már átaludni egy éjszakát! :):)

Jo neked, hogy igy sikerült elhagynotok, sok sikert a tovbbiakban! :)))

És mindenkinek kellemes ünnepeket igy elöre is!!!

Niki

2009. dec. 4. 13:53
 10/10 A kérdező kommentje:

köszönöm nektek a jo tanácsokat, sikerült napi reggeli és esti szopira átállnunk, és az éjszaka is már csak 1x kell fel enni!

Kellemes ünnepeket!

Niki

2009. dec. 22. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!