Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Reggelre az egyik cicimből...

Reggelre az egyik cicimből úgy dől a tejcsi, hogy pólót meg mindent kell cserélnem. Miért van ez?

Figyelt kérdés

"Ereszt" a cicim? :) Nem úgy működik, ahogy kell?

Vagy ez normális? És csak az egyik. A másikban sok tejcsi van, de nem "ereszt". :)

Miért lehet?

2009. nov. 30. 09:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem is a jobb mellemben konnyebben all a tej es minden ejjel kifolyik, s mivel konnyebben jon, szivesebben is szopizik abbol s emiatt gondolom jobban termelodik mint a masikban. En szoktam egy rongyot tenni hogy ne legyen minden tejes.

2009. nov. 30. 09:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Amikor a picur kellene szopizzon de viszont meg alszik,vagy sirdogal az enyém is mindig ereszt,nemcsak éjjel hanem nappal is ,én egy olcsobb fajta intim betetet hasznalok a melltartomba ,mert a melltartobetettel nem gyözném magam,amugy a betetnek jo a nedvszivokepessege!mindjart10 hetes kisfiu anyukaja,
2009. nov. 30. 12:37
 3/5 A kérdező kommentje:

...hát, igen...épp ez az:

ezek a melltartóbetétek nekem teljesen áteresztenek.

Csak a Baby Bruin-os jó, de most azt nem tudtunk venni. A dm-esen meg nincs vízzáró réteg.

2009. nov. 30. 12:51
 4/5 xStefix ***** válasza:

Abban a melledben túltermelés van és/vagy valamilyen okból az a melled érzékenyebb az oxitocinra (ez a hormon váltja ki a tejleadó reflexet).

Ez az újszülöttes anyukáknál teljesen normális (bár nem írtad, mekkorák vagytok?!), akkor is, ha csak az egyik mellednél van így. Később, ahogy beáll majd a tejtermelés egyensúlya, megszűnik a mell keményedése, túltermelése és így a tejcsorgás is. Addig ez ugyan kényelmetlen, de egyáltalán nem kóros, nem "eresztesz".

Amit tehetsz: próbáld még gyakrabban cserélni a melltartóbetétet. Ha eddig fejtél, most ezt a melledet kevesebbet vagy ne teljesen fejd ki (pl. reggeli után egyáltalán ne is), hogy ezzel is visszafogd a tejet. A fejés csak fokozza a termelést, de pont nem erre lenne szükség.)

Ha a babád csak nemrég kezdte átaludni az éjszakát, akkor azért is lehet most túltermelés, mert a korábbiakhoz képest mostmár nem ürül ki éjszaka (annyiszor) a mell. Ha a babád külső segítség nélkül alszik így, akkor nincs semmi teendőd, pár nap alatt magától visszacsökken a mennyiség. Ha viszont éjszaka itatod vagy cumiztatod szopi helyett, akkor ezeket el kellene hagyni és helyette szoptatni, mert úgy fog beállni az igény szerinti mennyiség.

21 hónapja szoptató anyuka

2009. nov. 30. 15:39
 5/5 A kérdező kommentje:

4 hónapos a kislányunk.

Nem fejek már 5-6 hetes kora óta.

Az éjszakákat 8 hetes kora óta átalussza.

Mostanában - kb. 2 hete - nem nagyon akart elaludni este, így aztán egyik cici után a másikra került, aztán akár még vissza az egyikre is.

A jobb cicimből egyébként is mindig jobban folydogált a tejci. De most aztán még inkább. A dm-es betét korábban sem volt jó, mert áteresztett. Ebben a cicimben mindig kevesebb volt, mint a másikban.

Szóval, azt hiszem, én tényleg "eresztek".

Ez a cicim másként működik, mint a bal. Kisebb is - bár tudom, ez nem függ össze.

És mindig is aggódtam, hoyg ezzel a cicmmel baj lehet, mert kb.12 évesen jól beütöttem. Nem is teljesen olyan formájú a bimbó, mint a másik.

Szóval, nem tudom...

2009. nov. 30. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!