Reggelre az egyik cicimből úgy dől a tejcsi, hogy pólót meg mindent kell cserélnem. Miért van ez?
"Ereszt" a cicim? :) Nem úgy működik, ahogy kell?
Vagy ez normális? És csak az egyik. A másikban sok tejcsi van, de nem "ereszt". :)
Miért lehet?
Szia
Nekem is a jobb mellemben konnyebben all a tej es minden ejjel kifolyik, s mivel konnyebben jon, szivesebben is szopizik abbol s emiatt gondolom jobban termelodik mint a masikban. En szoktam egy rongyot tenni hogy ne legyen minden tejes.
...hát, igen...épp ez az:
ezek a melltartóbetétek nekem teljesen áteresztenek.
Csak a Baby Bruin-os jó, de most azt nem tudtunk venni. A dm-esen meg nincs vízzáró réteg.
Abban a melledben túltermelés van és/vagy valamilyen okból az a melled érzékenyebb az oxitocinra (ez a hormon váltja ki a tejleadó reflexet).
Ez az újszülöttes anyukáknál teljesen normális (bár nem írtad, mekkorák vagytok?!), akkor is, ha csak az egyik mellednél van így. Később, ahogy beáll majd a tejtermelés egyensúlya, megszűnik a mell keményedése, túltermelése és így a tejcsorgás is. Addig ez ugyan kényelmetlen, de egyáltalán nem kóros, nem "eresztesz".
Amit tehetsz: próbáld még gyakrabban cserélni a melltartóbetétet. Ha eddig fejtél, most ezt a melledet kevesebbet vagy ne teljesen fejd ki (pl. reggeli után egyáltalán ne is), hogy ezzel is visszafogd a tejet. A fejés csak fokozza a termelést, de pont nem erre lenne szükség.)
Ha a babád csak nemrég kezdte átaludni az éjszakát, akkor azért is lehet most túltermelés, mert a korábbiakhoz képest mostmár nem ürül ki éjszaka (annyiszor) a mell. Ha a babád külső segítség nélkül alszik így, akkor nincs semmi teendőd, pár nap alatt magától visszacsökken a mennyiség. Ha viszont éjszaka itatod vagy cumiztatod szopi helyett, akkor ezeket el kellene hagyni és helyette szoptatni, mert úgy fog beállni az igény szerinti mennyiség.
21 hónapja szoptató anyuka
4 hónapos a kislányunk.
Nem fejek már 5-6 hetes kora óta.
Az éjszakákat 8 hetes kora óta átalussza.
Mostanában - kb. 2 hete - nem nagyon akart elaludni este, így aztán egyik cici után a másikra került, aztán akár még vissza az egyikre is.
A jobb cicimből egyébként is mindig jobban folydogált a tejci. De most aztán még inkább. A dm-es betét korábban sem volt jó, mert áteresztett. Ebben a cicimben mindig kevesebb volt, mint a másikban.
Szóval, azt hiszem, én tényleg "eresztek".
Ez a cicim másként működik, mint a bal. Kisebb is - bár tudom, ez nem függ össze.
És mindig is aggódtam, hoyg ezzel a cicmmel baj lehet, mert kb.12 évesen jól beütöttem. Nem is teljesen olyan formájú a bimbó, mint a másik.
Szóval, nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!