Mit tegyek hogy újra elegendő mennyiségű tejem legyen?
November 29-én született a kisfiam.A kórházban és utána néhány napig nem volt elegendő tejem,így kisfiam csak a súlyát tartotta, nem gyarapodott. Próbálkoztam ekkor tejserkentő teával,de a laktoherb tea meghajtotta és már-már túlmozgásossá tette. (később kiderült a benne lévő kömény a ludas ezért.... a tojásos leves evése után is hasonló tüneteket produkált. )Majd lett elég tejem, és elkezdett szépen gyarapodni( 3600-al született, 3450-el hoztuk haza , ma reggel pedig 4270 gramm volt )
Előbb 60-80 mili körül szopott, ez mostanra 90-120-ra emelkedett, de volt már 2-3 alkalom amikor 140-et is megevett.
És néhány napja elkezdett csökkenni a tejem.Egyedül éjjel és reggel tudom egy mellből szoptatni, akkor van 90-110 mili,de napközben ez tegnapra lecsökkent 60-80-ra, és ma már csak 50 körülit szopott 2 mellből. Ma már kétszer próbálkoztam a horror fejéssel. Egyik alkalommal lefejetem 40, a másik alkalommal 50 milit.
Folyadékot napi 2.5-3 liter szénsavmentes ásványvizet iszom,de ez néha ennél is több. (pl. ma már több mint 3 litert ittam. ) Enni is eszem: szénhidrát, fehérje, kevés gyümölcs(hisz télen mit is ehetnék.... )
Mit tegyek, hogy újra legyen elég tejem ?
Fejni én a mai napig minden alkalom után fejem.Egy nap alatt eddig mindig összejött egy 60-80 mili plusz, amit fagyasztottam, illetve volt hogy pótlásként adtam egy részét neki.
Most a legutóbbi horror fejés után az előbb szopizott, a mérleg tanulsága szerint 90 milit egy mellből , amit igen nagy kétkedéssel fogadok... bár beájult a cicin....majd felébredt a korai tüzijátékra a szomszédban.
Egyébként nekem is Avent kézi mellszívóm van.
mi lenne, ha azt figyelnéd csak, hogy gyarapodik-e a babci, hogy van-e 6 (rendesen) pisis pelus naponta, hogy jókedéjű-e, hogy a heti 250 gramm hízás megvan-e.
ja és a jeleket a kevés tejre: sír a baba szopi után és nem azért, mert büfike nyomja (mert ugye ha cicin sír, akkor inkább a levegő az ok - kideríthető mellről lecuppantás, vállravétel, pár perc várakozás - büff - és vissza cicire) :)
szóval bízz magadban, van elég tejed, ne méregesd már azt a szegény babát.
nincs az a mellszívó, ami úgy szívna, mint a baba! (a baba kiszív 3 perc alatt 100 grammot, az az izé meg 10 perc alatt 30 grammot - nem jelent semmit)
ha fura, hogy a baba egyszer ennyit eszik, máskor annyit, akkor játszd el egy hétig, hogy te is egyforma mennyiségeket eszel... használj mérleget hozzá :) :) minden nap egyél mondjuk tejbegrízt, 100 grammot, minden étkezésnél... szerinted menni fog? :) :)
anyuka, anyuka, bízzon magában, bízzon a gyerekben, a JELEKET figyelje :) gömbölyödjön a baba, és tessék lazítani.
tejfakasztó tipp: igény szerinti szoptatás.
ja, ha este a cicik mintha kiürültek volna, az nem jelent semmit. nekem 5. hónaptól a reggeli kelés és evés után mindig úgy néznek ki a cicijeim, mintha üresek lennének. csak már tudom, hogy nem azok.
ha nem hiszel nekem, akkor próbáld ki, hogy amikor úgy érzed, kevés a tejci a ciciben, meleg zuhannyal a dekoltázsodat locsolod (lezuhizol, az amúgy is relaxál) és úgy érzed, mintha megteltek volna tejjel a cicik :)
nyugi. ha csak úgy elfogyna egy nőnek a teje, akkor az emberiség kihalt volna :) :)
Köszi a részletes választ :)
Nem az a furi, hogy hol ennyit eszik, hol annyit, hanem amit írtam hogy tegnap a két mellemben volt kb 50 mili tej, és utána még sírt többért és én nem tudtam adni, csak a korábban lefejt tejet.
Viszont meglett az eredménye a horror fejésnek... már tegnap este is tudott 90-et majd később 110-et is szopni egy mellből.És még valamennyit fejni is tudtam utána.
Gyarapodni szépen gyarapszik,ma reggel szoptatás előtt, pisi és kevés kaki után 4330 gramm :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!