Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Le lehet így fagyasztani az...

Le lehet így fagyasztani az anyatejet?

Figyelt kérdés
Van olyan, amikor nem telik meg az Aventes pohár. Berakom a fagyasztóba valamennyi milivel, majd mondjuk 2-3 nap múlva öntök még rá friss anyatejet. Lehet így?
2013. dec. 30. 21:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Azért másabb, mert amikor több kis adagot felolvasztasz, azt rögtön odaadod a babádnak, tehát nincs ideje szaporodni a baktériumoknak.
2014. jan. 2. 19:16
 12/16 xStefix ***** válasza:
59%

Fagyasztottra nem öntünk rá frisset, mert felengedhet egy része és fertőződhet!!!

Ha kis mennyiségeket tudsz csak fejni, akkor vagy részletekben fagyassz, vagy az azonos hőfokra hűlés után öntsd őket össze és úgy rakd el. Hűtőben 3-8 napig tárolható el a tej, de minél hamarabb igyekezz lefagyasztani, ha ez a cél. (Forrás: iboly.hu)

Az aventos poharak ilyenkor túl nagyok, viszont a zacsik és jégkockatartók nem valók hosszabb távú fagyasztásra, mert sérülékenyebbek. Az én tippem: 80 milis műa. kávéspoharak, a Tescóban vettem anno 100 db-os csomagban. (Én kezdő gyümölcspépeket fagyasztottam le ilyenben.) Használat előtt jó alaposan kimosod forró mosószeres vízzel, bele a tejet (kb. 50-60 ml fér bele), majd alaposan lefóliázod-gumizod-cimkézed. Amíg meg nem fagy, állítva hagyd. Ez mondjuk nem annyira strapabíró, mint az aventes pohár, de jobb, mint a zacsi. Viszont, mivel anyatejről van szó, inkább ne használd fel őket újra. (Én a pépeknél max. 2x használtam azokat, amik nem törtek szét az olvasztásnál.)

2014. jan. 2. 22:12
 13/16 anonim ***** válasza:
Úristen utolsó! 3-8 napig? Van fogalmad róla mit beszélsz? Maximum 24 órán keresztül tartható a hűtőben!
2014. jan. 3. 19:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Ez így nem igaz, egyik sem, ha nem fagyasztásra szánjuk akkor 72 órán keresztül maradhat a hűtőben, ha fagyasztásra megy akkor 24 órát lehet sima hűtőben tárolni. Legalábbis a védőnőm ezt mondja.
2014. jan. 4. 11:32
 15/16 xStefix ***** válasza:

Van róla fogalmam, nem véletlenül írtam oda a hivatkozást: Az iboly.hu az egyik legismertebb IBCLC (laktációs szaktanácsadó) saját honlapja, onnan származik az infó. Közvetlen linket nem tudok adni, de ezen az úton te is megtaláltad volna:

www.iboly.hu - gyakori válaszok - a lefejt tej tárolása: hűtőben 4 fokon 3-8 nap

De én is leírtam feljebb, hogy ha valaki direkt fagyasztásra szánja a tejet, akkor érdemes minél hamarabb eltenni, nyilván.

Ezt most nagyképűen hangzik, de nagyon jó lenne, ha minden védőnő csak annyit tudna a szoptatásról, mint én és a hozzám hasonló tapasztalt anyukák..

2014. jan. 4. 15:31
 16/16 szathmary89 ***** válasza:
Én nem olvasgattam semmit és igen, volt hogy fagyasztottra ráöntöttem még frisset. Jelentem mindkét gyerekem makk egészséges. Szerintem jobb mint hűtőben tárolgatni napokig...
2018. márc. 7. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!