Éhes marad vajon a babám, már nem elég neki a tejem?
nálunk is volt ilyen, öt, öt és fél hónaposan :) mellettem alszik, egyszer csak azt veszem észre, hogy óránként "szörty-szörty-szörty" rácsatlakozik a cicire és szívja :) én már a hozzátáplálásra kezdtem gondolni, de aztán úgy döntöttem, várok egy kicsit. 1 hétig volt talán ez, aztán megint visszaállt a 19h/23h/03h/06h alkonyattól-pirkadatig kajcsizás (bár inkább már csak cicizés, pár kortyot szív már csak) :)
nálunk a babci 72 centi és 9 kiló, és még hízik. csak napi 1x van még eszegetés (alma, körte, banán, sütötök)
szerintem kicsit növeli a tej mennyiséget. végül is 6 hó körül van egy növekedési (tejgyarapítási) ugrás.
szerintem ha igény szerint szoptatsz, akkor elég a tejed. egy szoptatási tanácsadó (szakértő, nemzetközileg elismert szervezet munkatársa!) azt mondta, az anyatej még a baba 10 hónapos korában is fedezi az összes szükségletét!
Szerintem is növekedési ugrás lehet :) Vagy szomjas, stb.
Négy hónapos kor körül minden babácskának nagyot változik a világ.
Ez egy nagyon jó cikk, olvasd át :)
Utolsóval csak annyiban nem értek egyet (illetve a szakértőjével), hogy a babák vastartalékai különböző időben merülnek ki, így az elég veszélyes kijelentés, hogy 10 hónapig elég lenne csak az anyatej.
Hol alszik a babád? Mert azért is ébredhet, hogy veled alszik el, de lerakod a kiságyba és felébred arra, hogy egyedül van. És mivel az egyetlen "fegyvere" hogy vele légy az, hogy szopizik, hát inkább egész éjjel eszik.
Vedd magad mellé, akkor fel sem kell kelned szoptatni, simán kiszolgálják magukat már ennyi idősen. Ő is sokkal jobban fog aludni és te is elfelejtheted a zombiságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!