Farfekvés, vajon már így marad?
Szülés előtt közvetlen KELL befordulnia? Micsoda?
Persze befordulhat az utolsó percben is, de ez a mondat az első válaszolónál hülyeség. Abban viszont igaza van, hogy még korai lenne aggódnod!
Első baba általában a 28-32. hét között lesz fejvégű és általában úgy is marad. De befordulhat már előbb is és akár végig fejvégű is marad, de az is lehet, hogy folyamatosan forgolódik, mert amíg még van elég helye, addig forgolódhat.
Nekem az első babám viszonylag későn, a 35. héten lett fejvégű, addig faros baba volt.
Mindket terhesseg alatt 30-32. het kornyeken fordultak be a babaim. En ezen nem is izgultam, mert eleve ugy tudtam, hogy ez a normalis, illetve ha korabban be is fordul az meg nem jelent semmit, mert meg siman fordulhat.
Sot, a masodik baba a 35. heten gondolt egyet es faros iranyba fordult ismet, jol meglepodtem, de mar eleg nagy volt es siman ereztem, hogy ket nappal kesobb visszafordult (a kovetkezo uh ezt be is bizonyitotta).
Szoval a helyedben en egyaltalan nem aggodnek meg jo nehany hetig.
Köszi a válaszokat. Igazság szerint már második baba, de az első végig fejvégű volt (legalábbis az UH-kon), ezért nem is foglalkoztam akkor vele.
Most meg mondja a doki, hogy egyelőre farfekvéses, de ez sem gond, simán megszülhetem így is. Főleg, hogy az első baba nagy súllyal (4,2 kg) szépen, természetes úton született. Hogy ezek szerint hely az lesz hozzá :-) Tehát ha nem lesz nagy baba és marad csücsülve, akkor megpróbálkozunk a hüvelyi szüléssel.
Abszolút nem vagyok császárpárti (kivéve ha indokolt), de most kiver a víz a gondolattól, hogy esetleg farfekvéses gyerkőcöt kell a világra hoznom természetes úton.
De az írtak alapján, akkor még van ideje forgolódni :-)
Még sok ideje van megfordulni.
Első babám végig faros volt, nem is fordult meg.
Második babám sokat forgott,24 hetesen fejvégű, 27 hetesen faros, 31 hetesen fejvégű, 32 hetesen faros, 36 hetesen fejvégű és maradt is fejvégű így nem lett újra császár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!