Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Melyen ulo mellbimbo meddig...

Melyen ulo mellbimbo meddig faj a szopi elejen?

Figyelt kérdés
3,5 hetes a babam, majdnem 3 hete szoptatom. Mar szepen kiszivta a bimbom, de meg mindig nagyon faj az elso ket szivasnal mikor mellre teszem (utana egyaltalan nem). Szopi utan mindig visszasullyed a bimbom, es a kovetkezo szopinal kezdodik elolrol. Meddig fog meg fajni? Elmulik majd vajon a visszasullyedes?
2013. dec. 26. 20:01
 1/4 anonim ***** válasza:

En masfel evig szoptattam es igen, megvaltozott a mellbimbom, nem sullyedt annyira be (de azert nem is az az alapjaraton peckes tipus lett :) ).

Mar nem emlekszem meddig fajt, nekem mellgyulladasom is volt, lazzal, hidegrazassal, szetvalt kette az egyik mellbimbom, szoval nem volt egyszeru. Akkor szoptatasi tanacsadohoz fordultam, o mondta, hogy lapos meg visszafele fordulo mellbimbomnal sokszor azokat rostokat amik visszahuzzak el is szakitja a baba egy ido utan, ezert fajdalmasabb is lehet. En mondjuk nem emlekszem arra, hogy az fajt volna, amikor az elso par szivassal kiszivja a helyerol, lehet ez inkabb azert van, mert meg nem jon a tej, ezert sokkal erosebben sziv, raadasul szinte tejcsatornakat is tepi, ugy kepes szivni. Ahogy elkezd omleni, atall egy utemes szivasra es akkor mar sokkal jobb.

Legalabbis a "normal" formaju mellbimboval rendelkezo baratnoimnek is legalabb egy honapig fajt. Egyebkent, akinek meg tul nagy volt a mellbimboja, annak meg azzal volt baja, nem erte el picikorban a bimboudvart a baba, szoval igazabol az se jobb.

De idovel minden egyre konnyebb es jobb, hidd el!

2013. dec. 26. 20:13
 2/4 A kérdező kommentje:

Koszonom!! Remeltem hogy jobb lesz, csak mindenki azt mondta hogy az elso ket hetben faj aztan mar nem. De akkor biztos teljesen egyeni es meg remenykedhetek. :)

Nem lehetett neked egyszeru. Sajnalom. De gondolom mindent megtettel csak hogy szoptathass. Igazabol nekem is keseredes fajdalom. Mert inkabb fajjon mint ne legyen tejem. :)

2013. dec. 26. 21:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Első babánál 3 hónap múltán mondhattam, hogy már nem fáj, a másodiknál kb. 6 hét után. De én nagyon satnya bimbókkal vagyok megáldva, első szoptatások után körkörösen repedtek meg. Már a szoptatás gondolatától kivert a víz. Aztán rendeződött a helyzet, egyre kevesebbet vérzett, két évig szoptattam a nagyobbikat, a kisebbik gyerkőc most lesz kettő, még naponta 5-6-szor szopik. Az egyik mellbimbóm, ha 6-8 órán át használatlan, akkor még mindig visszabújik a vackába, de persze már nem fáj, mikor üzembe helyeződik.
2013. dec. 26. 22:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Én bimbóvédőt használok, nekem is mélyen ülnek. Én nem éltem meg ilyen drasztikusan a szoptatást. Az elején egyszer vérzett be az egyik, kb. 2 hónapos volt és pár hétig erősebben szívta még azt megéreztem. Egyébként semmi és első baba. Egy kicsit macerásabb, hogy legyen mindig a baba közelében védő, de már megszoktam most 5 hónapos.
2013. dec. 29. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!