Biztos, hogy a csak anyatejes, igeny szerint szoptatott babaknak nem kell adni plusz folyadékot (vizet)? Tudom, hogy az eleje szinte víz, csak felek nehogy kiszaradjon.
Nem fog kiszáradni ha van elég tejed, ne aggódj.
A lányom őszig kizárólag anyatejes volt, így érthetően a legnagyobb forróságban is még szoptattam.
Volt, hogy 20-30-40 percenként is mellre tettem pár korty erejéig a nagy melegben amikor csak igényelte.
Én is így csináltam, késő őszi babám van. Az elején nem is volt gond,rengeteg tejem volt, plusz utána is olvastam akkor hogy a folyadékhiány elvileg látszik a babán, ha a hátán fekszik és kicsit be van horpadva a kutacsa, ez arra utalhat. Viszont jött a tavasz-nyár és akkor már hiába próbáltam neki bármi folyadékot adni, nem fogadta el, kizárólag szopizni akart,úgyhogy a legnagyobb hőségben ittam 5 liter vizet, kiizzadtam a felét, és óránként igényelte hogy szoptassam,nagyon kemény volt.. Úgyhogy mostani divat ide vagy oda, ha újrakezdeném, én lehet adnék neki legalább egy kicsi vizet,csak hogy ismerje azt is.Nyilván nem olyan mennyiségeket, hogy azzal töltse tele a pocakját,a tej meg elapadjon,csak pár kortyot legalább.
De nem mondom hogy általános eset a miénk,csak ilyen is van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!