Babám szopási sztrájkot tart, valószínűleg a cumisüvegtől lustult el. Hogyan vehetném rá, hogy mellből egyen?
Mennyi idős? Sajnos a cumisüveg megvonása a megoldás, de tudom hogy ezt nem szeretnéd hallani. :( Amíg nem tudod mellre tenni, mindenképpen fejjél jó sokat hogy fenntartsd a termelést.
Nekem sem fogadja el néha a mellem (a kislányom 4 hónapos, és este az apukájától kap cumisüvegből lefejt tejet, ez már szertartás nem tudom megvonni tőle, de nem is akarom)
ilyenkor hordozókendőbe kötöm, megnyugszik, és tud szopizni. Hozzáteszem, az éktelen sírás amiről írsz azt eredményezi, hogy a kis nyelve feltapad a szájára és elveszíti ebben az állapotában a szopási reflexét, ezért kell megnyugtatni. Ha ilyenkor beteszed a szájába a kisujjad, nem tud rákapni szopogatni. Ha én tudnék mesélni miken mentem át...
Ha cumisüvegből kap, lehetőség szerint mástól kapja ne tőled, hogy ne hozzád kösse a könnyen jövő ennivaló képét, te legyél a cici számára. Kitartás, szinte mindannyian küzdünk valamivel. A média a boldog , nyugodt anyukákat mutatja ahogyan felhőtlenül szopizik a babájuk, na igen.. :-) nagyrészt ez a mesében van. :-)
Eddig is evett cumisüvegből?
Nálunk is volt szopási sztrájk, de mi nem tudtunk kijönni belőle. Nem kapcsoltam össze a cumisüveggel, hiszen előtte már jóval korábban használtuk és semmi baja nem volt. Viszont nekem akkor jött meg először a menszeszem és onnantól nem volt hajlandó cicizni. Kb. 1 hónapot szenvedtünk, már akkor ordított, ha mellre akartam tenni, aztán felhagytam vele. Ő mondjuk extrém hasfájós is volt, így fejni sem bírtam sokat, mert az etetések után folyton sírt a pocakja miatt. Sokmindenre gondoltam, sokmindent kipróbáltam, nálunk nem volt siker. Ha tényleg a cumisüveg a gond, akkor szerintem néhány kellemetlen nap után túllesztek rajta. Szerintem hívj fel egy la leche liga-a szoptatási tanácsadót, én anno beszéltem egyel, nagyon jókat mondanak (csak nálunk ugye val.szín a menszi okozta, így nem lett megoldás a problémára)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!