Ha szoptatás után mindig csak levegőt büfizik vissza, akkor valószínűleg nem is nyelt mást csak levegőt?
Rettentő kevés a tejem. Max 10-20ml-t tudok kifejni belőle. A babám mégis intenzíven nyel szopás közben. De amikor büfiztetem, mindig csak levegő jön fel neki, tej semmi. A tápszer bezzeg folyik vissza belőle büfiztetés nélkül is. Lehetséges, hogy amikor szopik, csak levegőt nyel, de tejet nem?
A másik, hogy szoptatás előtt látom, hogy nagyon éhes. Olykor megesik, hogy 20-30 percet van cicin (de mint mondtam nem sok tejem van). Ugye valamit nyel, majd a végén bealszik. Utána, ha felébred akkor sem mindig fogadja el a tápszert, vagy max egy kortyot. Férjem szerint azért, mert jóllakott tejjel, de én nem hiszem, hogy azzal a kevéssel jóllakna. Lehetséges, hogy kifárad a szopizástól és inkább elalszik éhesen úgy, hogy tápszert sem eszik? Mert annyira nem fontos a szoptatás számomra, hogy a gyerek éhezzen miatta :(
Biztos hogy elég a tejed a leírtak alapján.
Azt nem írtad meg, mennyi idős a baba.
Először is, azért nyel intenzíven, mert szopizza a tejedet. Az normális, hogy nem büfizi fel az anyatejet (amikor e böffentesz, Neked nem se jön fel a kaja csak a levegő, a büfizés pont erről szól.)
Az is normális hogy 20-30 percet van cicit, vannak babák akik egy órát is fent vannak, nekik a cici nem csak a táplálékbevitelről szól, hanem a kapcsolatról a mamával.
Ha 20 perc intenzív szopi után bealszik, az azt jelenti hogy jól lakott és elégedetten alszik. Azért nem fogadja el után a tápot, mert jól lakott.
Én annyit változtatnék, hogy nem várnám meg a mellre tétellel, amíg már "nagyon éhes" vagyis sír, hanem ahogy ébred és jelez (pl cuppog a szájával vagy tátog, "keres"), rögtön mellre tenném.
Ha minden alkalommal amikor kéri megszoptatod, tápra egyáltalán nem lesz szükség.
Ja és az is normális, hogy nem tudsz fejni,bár ha újszülött mellett még 20-30ml-t ki tudsz fejni, az soknak is számít.
Az a tejmennyiség amit kifejsz, az a felesleg, mert az már azon túl van, ami a babádnak kell.
első
Igen, többször szoktam mellre tenni, mert nekem is jó érzés lelkileg és ő is nyugodtabb olyankor. Bár a család már többször megjegyezte, hogy sokat van ölben és hogy jóformán mást sem csinálok lassan, csak szoptatok egész nap. Meg hogy túletetem. Meg hogy vegyem le ciciről, amikor más csak cumizza. De van, hogy pár percet cumizik, aztán újra erősebben szívja. Akkor szoktam abbahagyni, amikor már bealszik, vagy amikor már ő köpi ki.
Most 10 napos, szóval még kicsike.
Szerintem ne aggódj, első tökéletesen leírta a helyzetet.
Tökéletesen zajlik nálatok minden, van tejed, azért szopizik intenzíven. Különben nem nyelne:) És be is alszik utána. Ennél nagyon megnyugvás nem is kell:)
Szóval ne aggódj, tedd mellre amikor csak lehet, az összebújás nagyon sokat segít a tejtermelődésnek.
A családra meg ne hallgass, semmi közük hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!