Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit adjak neki, egyáltalán...

Bucibabuci kérdése:

Mit adjak neki, egyáltalán muszáj neki tápszer?

Figyelt kérdés

Kisfiam 6 hós, eddig anyatejes, +bébiétel, tejpép, mert kevés volt a tej, így elkezdtük a hozzátáplálást 5 hósan. Tejem egyre kevesebb, így a védőnő tápszert íratott fel.

Milupa 1-est. Összeszorítja a száját, nem kell neki, sem c. üvegből, sem pohárból (eddig abból ivott teát). Próbáltam a hipp termékmintát. Ugyanez a reakciója.

2009. nov. 24. 09:57
 1/9 A kérdező kommentje:
+még, hogy a bal mellem már napok óta nem kell,elfordítja a fejét,így reggel próbáltam fejni, alig jött valami pár csepp, a másikból pedig csak 25-30ml.
2009. nov. 24. 10:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Mivel tehéntejet még nem ihat csak a tápszer marad. De azt nem tudom mi a teendő, ha nem fogadja el. Esetleg ízesítsd valamivel Pl gyümölcsturmix.
2009. nov. 24. 10:05
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazából már a szagától rosszul van.Azért kipróbálom valami gyümölccsel. Köszönöm a gyors válaszodat, erre nem gondoltam
2009. nov. 24. 10:09
 4/9 anonim ***** válasza:
én már mindennel próbálkoztam. gyümölcs,vaniliás cukor,szőlőcukor,kakaó. semmi nem ízlik neki sajnos. amennyi tejem van azt kapja. 7és fél hós. a dokink csak annyit mondott,hogy megérti a babát,mert nagyon rosszak ezek a tápszerek.a fehérjét kell pótolni neki valamivel meg a kálciumot.
2009. nov. 24. 13:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Csempészd bele pürékbe, készíts belőle tejbegrízt, hátha úgy megeszi. Ha 200 ml-t valahogy elfogyaszt az anyatej mellé, az azért már valami.
2009. nov. 24. 13:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Hányszor cicizik még?Én nem adtam tápszert.4 hósan kezdünk hozzáenni,6 hósan váltotta ki a 2.kaját a tízórait tejpéppel,a főétkezésre szopizott.Olyan 7-7.5-hónaposan az ebédet is kiváltottuk tehát reggel és este szopizott.Ez így ment kb.9 hónapos koráig,utána már csak reggel szopizott és 10 hónaposan arról is leszokott.Nekünk így jó volt,nem kapott tápszert.
2009. nov. 24. 16:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Most olvastam a kommentet.Ha nem szeretnél tápszert adni,próbálj fejni.Nem baj,ha nem jön semmi,a stimuláció a lényeg.Nálam is volt ilyen,hogy az egyik cici nem kellett annyira,vszínű azért,mert nem indul be a reflex v.tényleg nincs benne semmi.Nem gond,ha csak 1 ciciből kap.Szerintem már ne szoktatsd rá a cumisüvegre ha eddig nem volt.2x is adhatsz tejpépet,nem lesz semmi baja tőle,az egyikhez tehetsz gyümit pl.
2009. nov. 24. 16:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Tegnap összekevertem banánnal, öklendezett tőle.Kipróbáltam azt, hogy beleraktam tejpépbe, azt megette nagynehezen, majd az egészet kihányta.

Este már a sima gyümölccsel kevert tejpéptől is öklendezett, úgy megutálta.

Szopni csak reggelszokott, este egyáltalán nem kell neki.

Ez nekem nagyon furcsa, a lányom 2.5 éves koráig szopott, 3-4 szer naponta,+semmi bébiétel, csak főtt kaja.

Erre a fiam az ellenkezője:csak bébiétel, amit én csinálok neki, attól öklendezik.

Látszik, hogy nincs két egyforma gyerek:( :)

2009. nov. 25. 09:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Fejtem már ki neki, cumisüveget bekapja, de nem szívja. Pohárból meg nem kell neki, 1 korty után összecsukja a száját, elfordítja a fejét.
2009. nov. 25. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!