Mit csináljak h 2 hetes babám ne óránként kérjen enni? Teljesen tanácdtalan vagyok.
Kérdező, persze, hogy 2 óránként kér. Akkora a gyomra, mint egy dió vagy üveggolyó.
Te vajon mennyi ideig bírnád ekkora gyomorral?
Ez teljesen természetes dolog. Ahogy tágul a gyomra, annál kevesebbszer eszik.
Az anyatej nagyon gyorsan emészthető, vannak babák, akik tényleg óránként megéheznek - ezt a védőnő mondta nekem is.
Méricskélni nem érdemes. Az első pár hét ilyen, nemsokára látványosan ritkulni fognak az evések.
Egyébként nem biztos, hogy mindig éhes. A babák cicire járnak megnyugodni, ellazulni, vigasztalódni is.
Semmit ne csinálj másképp, csak szoptasd, ahogyan ő szeretné. Ha éhes, akkor ne kínozd az időhúzással, ha pedig más okból szeretne szopizni, akkor is ezzel teszed neki a legjobbat.
Egyébként üdv a klubban. Csak én ezt 4 hónapig csináltam. ;)
A gyermekorvosod sajnos rosszul tudja, ahogyan sokan közülük. :(
Az anyatej már 1-másfél óra alatt teljesen kiürül a gyomorból, mert annyira KÖNNYEN emészthető; szinte nincs is rajta mit feldolgozni, annyira tökéletes az összetétele. Ez az a célt szolgálja, hogy minél kevésbé terhelje le az egyébként még elég éretlen emésztőrendszert.
Vagyis NEM KELL várni se 2 órát, se semennyit két szoptatás között!!! Ha a baba gyakran kér szopit, akkor mindössze arra kell odafigyelni, hogy mellváltás előtt alaposan kiürítse az adott mellett, hogy ne csak a tejcukorban gazdag elsőtejet szopizza ki, amitől tényleg fájhat a hasa (a sok cukor erjedhet, gázosíthat odabent). Pl. ha a baba óránként szopizna, akkor nem kötelező óránként mellet váltani (hacsak nem üríti ki a mellet minden szopinál), hanem addig ugyanarra érdemes visszatenni, amíg az ki nem ürül.
Ez a 2 órás dolog is onnan jön szerintem, hogy régen bevett javaslat volt, hogy mindig csak egy mellből szabad szoptatni. Így, ha az anyuka valamiért 3 óránál gyakrabban szoptatott, de mindig a másik melléből, és mondjuk volt még mellette egy gyengébben szopizó babája, akkor simán előfordulhatott, hogy tényleg fájt a hasa. De nem a gyakori szopi miatt, hanem a mellváltások miatt. Ezért találták ki valószínűleg ezt a 2 órás limitet, azok, akik kevésbé ismerték a tejtermelés biológiáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!