Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy hónapos babátok mennyit...

Egy hónapos babátok mennyit szopizik?

Figyelt kérdés

Úgy érzem az enyém túlzásba viszi, átlag 100-at eszik, de a 130-140 se ritka.

Pici volt, 2700-zal hoztam haza, most 3500g. Ez így kb oké? Nem akarom elhízlalni.

2013. dec. 11. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Nyugi, állítólag szoptatott babát nem lehet túletetni, ő tudja mennyit kell ennie.

Az enyém is pontosan ennyiket evett 1 hónaposan, bár ő 3800 gr-mal született. De azt is mondják, hogy a kisebb súlyú babák többet esznek a súlyukhoz képest, nagyobb ütemben gyarapodnak, míg a nagyobb súllyal születettek kevésbé.

És az első 3 hónapban intenzívebben híznak, utána ez egy kicsit lelassul majd.

Örülj, hogy van neki elég tejed, és szoptasd nyugodtan ahogy ő diktálja!

2013. dec. 11. 13:47
 2/3 anonim ***** válasza:

A kislányom alkalmanként ennyi idősen 80-90 ml-t evett, de volt hogy kevesebbet 40-50 ml-t. Igény szerint etettem, napi 12-14x. 3500 grammal született, 170 grammal kevesebbel hoztuk haza. Az első hónapban 1,2 kg-t hízott, 2. hónapban 940 g, 3. hónapban 870 g.

Kicsit hurkás is volt, de én sem vagyok vékony testalkatú. A barátnőm kisfia meg épp ellenkezőleg, vékony, hosszú baba volt, ő meg az apukájára ütött. Tehát, hogy ki mennyit eszik, és hízik alkati dolog.

Szerintem szoptasd igény szerint, így a babád annyit fog enni, amennyi neki szükséges. Ha keveset, akkor keveset, mert lehet, hogy nem lesz nagyétkű emberke, ha sokat, akkor meg kell neki a sok kalória. A babák ösztönlények, annyit esznek (persze ha megkapják), amennyire szükségük van! Nem ilyenkor fognak elhízni! Az csak később alakul ki, amiben sajnos nekünk szülőknek is nagy felelősségünk van...

2013. dec. 11. 14:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem fölösleges méregetni, annyit eszik magától is, amennyire szüksége van.

Anyatejjel nem lehet túletetni, annyit használ fel belőle a szervezete, amennyi kell neki.

Fiam az első hetekben heti 700-800 g-ot hízott. Nem kövér, szép, arányos, nagy baba. (Ezt nem csak az elfogultság mondatja velem.)

2013. dec. 11. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!