Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Normális az, hogy 7 hetes...

Normális az, hogy 7 hetes kisbabám szopik és pótlást is kap egyik alkalommal akár 150 ml-t máskor csak 70 ml-t eszik? Papaverines görcsoldótól lehet étvágytalan?

Figyelt kérdés
2013. dec. 10. 10:29
1 2
 11/16 xStefix ***** válasza:
Ugyan nem válaszoltál még a fenti kérdéseimre (pisi-kaki stb.), de akkor írd le azt is, hogyan alakult eddig a súlya. Születési, legalacsonyabb, amikor fogyott stb.
2013. dec. 11. 21:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Kedves xStefix! Minden pelusban volt kis pisi és 3-4-szer kaki is, ezért én nem is gondoltam, hogy nem elég a tej. A súlya: október 22-én született 3630 grammal, 3400-zal vittem haza a 3. napon. November 15-én 3670 gr volt. Ekkor kezdtük a pótlást 1 héttel később már 3870 gr volt. A tápszert szerettük volna elhagyni jött a tejszaporítás, 5 nap után 3950 gr. Az egész napos cicizés után ( november 30.) 3920 gr. Tegnap mértem fürdetésnél, 4430 gr. 6-szor eszik egy nap.
2013. dec. 13. 11:34
 13/16 xStefix ***** válasza:

Hm, hát ezek tényleg nem a legjobb arányok, ahogy számolom.

Ha jól nézem(?), majdnem 7%-os volt a súlyesése, amikor hazahoztad. Az azt követő napokban nem mérted? Nem esett tovább a súlya? Mert ez a felső határ, ami még normálisnak tekinthető.

A számok szerint kb. 3 hetes korára nyerte vissza a születési súlyát, ez megint több, mint a még elfogadható (max 14 napot szoktak mondani).

Utána látszik, hogy a csak szopi alatt legalábbis nem nőtt a súlya, de amióta pótlást is kap, azóta megint igen.

Nem mondta neked eddig senki, hogy keress fel egy szaktanácsadót? Mert lehet, hogy kellett volna, már akkor, amikor relatíve sokat esett a súlya születés után... (Bár azon nem nagyon csodálkozom, hogy nem szóltak erről.)

A vajúdás, szülés rendben ment? Kaptál te vagy ő valamilyen szert közben?

Nem sárgult be nagyon a babád, nem volt aluszékony?

Nézték a nyelvét, nincs lenőve? Nem hipoton esetleg?

Amikor szoptatsz, fejsz, észlelsz valami furcsát? Pl. jó-e a szopis póz, mellrekapás. Érzed-e ill. látod-e a tejleadást, a babád nagyokat nyel. Nem túl későn indul be a reflex. stb.

Van valamilyen (krónikus) betegséged?

2013. dec. 13. 17:40
 14/16 A kérdező kommentje:
Normál szülés volt, makk egészséges, nincs a nyelve lenőve, szépen, erőteljesen szopizik, amíg jön a tej nagyokat nyel, aztán csak szívja szívja, de nem nyel, sajnos egy idő után nincs mit. Aluszékony volt, de erre azt mondta a védőnő és az orvos is, hogy így védekezett az éhsége ellen. 3 óránként evett. Nincs semmilyen betegségem csak a lelkiismeretfurdalás amiért nincs elég tejem. A tejleadó reflexem működik, sőt amíg az egyiket szívja a másik csöpögni kezd. Most azon gondolkozom, hogy veszek egy szoptanít készüléket, hátha beválik.
2013. dec. 14. 14:58
 15/16 A kérdező kommentje:
Szoptatás utáni fejéskor is néhány csepp jön csak.
2013. dec. 14. 15:01
 16/16 xStefix ***** válasza:

Hm, hát akkor szerintem érdemes lenne beszélned egy szaktanácsadóval, mert ez már szakmai terület.

Lehetséges egyébként, hogy tényleg nincs elég tejed, de azt ennyiből nem lehet tudni, hogy miért és főleg, hogy min kéne változtatnod. Amiket leírtál, abból én azt gondolom, hogy elvileg minden jól működik és mindent jól csinálsz, de valami mégis hibádzik, ha ez nem elég.

Itt most nyilván nem tudunk minden eshetőséget körüljárni, úgyhogy én azt mondanám, hogy konzultáció. Még mielőtt SNS-t veszel, merthogy elég jó ára van még használtan is. (Aztán ha egy szakember is ezt javasolja, akkor hurrá, de én szemszer kikérném először az ő véleményét.)

2013. dec. 16. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!