Létezik olyan, hogy szinte egyfolytában éhes a kisbabám?
A kisbabám ma 8 hetes. Egy-két hete szoptatás és büfiztetés után, ha leteszem a kiságyába, szinte egyből sír. Amúgy az az érdekes, hogy már 1 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, minimum 8-9 órát alszik, van mikor többet. Egy héten kb. 22-23 dekákat hízik. Viszont általában már szoptatás közben szokott kakilni is. Ilyen gyorsan megemésztené a tejemet? Ennyire nem laktató neki? Csak akkor azt nem értem, miért aludja át az éjszakákat és hogy hízik ennyiket. Vagy nincs elég tejem? Néha szoktunk neki cumisüvegből adni neki, de azt nem mindig fogadj el, a cicit viszont mindig. Éjszaka kb. 150-200 ml tejet szoktam fejni 1-1,5 óra alatt. Mi lehet a baja a kisbabáknak? Még szoktam dajkálni is, beszélni, énekelni neki, foglalkozni vele, de nem akarjuk elkapatni, hogy aztán meg mindig kézben akarjon lenni.
Várom a tapasztalatokat, jó tanácsokat.
Utolsó vagyok.
Még azt elfelejtettem, hogy nagyon fontos, hogy a szoptatások között min. 1 óra teljen el, mert ennyi idő alatt emészti meg a tejcsit, ha hamarabb kap az is nyomhatja a pociját.
NEM kell semennyit várni két szoptatás között, mert semmi baja nem lesz a babának, ha a "régi" tejre ráeszi a "frisset". Ez egy közkeletű tévhit. Az anyatej annyira optimális összetételű, hogy kb. másfél óra alatt kiürül a gyomorból, úgyhogy normális, ha egy kizárólag szoptatott (kicsi) baba ennél is gyakrabban szopik.
Arról nem is beszélve, hogy amint feljebb is írtam, nemcsak az éhség miatt szopik, HA hagyják neki.
Kérdező, pedig ha a babád az öklét vagy a pelust rágja, akkor nyugodtan megpróbálhatnád megszoptatni, ezek elég nyilvánvaló jelek szoktak lenni. Aztán ahogy egyre nagyobb lesz, majd úgyis megfigyeled és megtanulod, hogy őneki pontosan mik a jelzései, illetve ő is megtanulja, hogy hogyan kell jeleznie neked, hogy azt reagáld, amit ő el szeretne érni.
Azt pedig tudd, hogy a babáknak nagy a szopási igényük és ez kvázi kötelező érvényű. Vagy szopizik, vagy cumit adnak neki vagy az ujját fogja szopni, de valamire szüksége van mindenképp! Én a szopira biztatnálak, mert az a természetes és minden szempontból ideális, de ugye ebben is te döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!