Van itt olyan, aki soha nem fejt, mégis elég volt a teje sokáig?
Én csak az első két hétben fejtem, mert az első napokban a kh-ban külön voltunk - aztán meg olyan túltermelésem lett, hogy másfél hét volt, mire leapasztottam. Azóta se kellett, najó, de 1x, amikor 8 hósan elzáródtam. De egyébként nem fejek, másfél éves a fiam.
A nővérét 3 éves koráig szoptattam, de 4 hós kora után már ott se fejtem. (Addig se kellett volna, csak akkor még nem tudtam ennyit a szoptatásról.)
Kérdező, a melled teltsége szépen lassan el fog múlni, de ez természetes, ne aggódj rajta. Ahogy beáll a mennyiség, a tej már szoptatás alatt fog termelődni, nem annyira köztes időben, úgyhogy már nem leszel olyan kerek, mint eddig.
Ha elég ez egyik melled, akkor elég, de ha nem, még mindig ott a másik, használd nyugodtan. ;) A tested arra a tejképzésre fog ráállni, amelyiket rendszeresen csinálod: ahogy a babádnak és neked kényelmesebb.
Az igény szerinti szoptatás pont azért jó, mert így a tejed mindig alkalmazkodni tud a babád igényeihez: ha ritkábban szopik, csökken, ha gyakrabban, akkor nő a tejmennyiség (pár nap alatt).
Fejni pedig nem szükséges, ha mindenkor elég időt lehet a babád a melleden.
Jó babázást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!