Lehet az, hogy már 3 hónapja abbahagytam a szoptatást de még mindig nincs kedvem a szexhez?
Igen, lehet, a tejtermelésért felelős hormonok magasabb szintje okozhat ilyesmit. A prolaktin és a női nemi hormonok egymás antagonistáiként szoktak szerepelni, érthető okokból. :) Akinek tartósan magas a prolaktin szintje pl. mert sokszor szoptat, annál előfordulhat, hogy csökken emiatt a libidó. Illetve maga a sok szopival járó élet, az aktív babagondozás, a fáradtság is belejátszhat, ha valaki olyan típus.
Meg persze egy sor más ok is, ezét is kérdeztem, hogy a családi és lelki háttér rendben van-e...
Én is ezzel küzdök egyébként, de nálam is vegyes a kép szerintem. Az első évben sokat szoptattam a fiamat és bár már ritkult a dolog, még így is több van, mint a lányomnál ugyanennyi idősen. Meg mondjuk most alapból sokkal feszültebb vagyok, jár az eszem állandóan, de közben még javában éjszakázunk, fáradt vagyok... és ezért egyszerűen nincs kedvem hozzá. Nagyon tré dolog egyébként, főleg, hogy a férjem meg igényelné. :-s
Megértelek.
Hm, végül is az, hogy mennyire forog a világ a gyerek körül, illetve, hogy időnként ki tudsz-e/akarsz-e belőle csippenteni egy kis "páros időt", az nagyban tőled is függ... Elvégre a gyerkőc se kicsi már, ha van kire hagyni, időnként be lehet iktatni valami saját programot is. Elég jól fel tudja dobni az embert, ha nem is váltja meg a világot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!