A szoptatásért rajongó anyukákat szeretném megérteni?
Én szeretek szoptatni, mert közel van hozzám a babam, mert kenyelmes, mert nem kell tpszert vennem és csinálnom,
Euforikus hangulatba meg nem kerültem tőle.
Ha ismerősöm tanacsot kér tőlem szoptatással kapcsolatban, akkor segítek, de alapból hidegen hagy, hogy ki mivel eteti a gyerekét.
Ha megkrdezik, hogy áll a babam az evéssel, akkor nem titkolom el, hogy szoptatok, és kapaszkodj meg, de már sokan attól is sértve érzik magukat, hogy szoptatok.
Mellesleg nem mindenkinek indul könnyen a szoptatás, hát legyenek is büszkék magukra. Azért nagyon jö érzés, ha valaki szoptatni szeretne és akár küzdelmek árán is sikerül.
"A másik pedig, aki még nyáron a kertben is a mellszívójával az egyik kezében szedte a cseresznyét."
Ez mekkora!!!:D ez tényleg így volt??nem semmi:))
Én nem tartozom ezek közé az anyák közé,bár fontosnak tartom a szoptatást.Első fiamat 1,5 éves koráig szoptattam,most a pici 1 éves és még szopizik.És bizony nyáron nem egyszer előfordult,hogy játszón,fagyizóban,parkban szoptattam a picit,de csak azért,mert a naggyal,aki akkor 2,5 éves volt nem lehettem egész nap bent a szoptatás miatt!A pici cumisüveget nem fogadott el,így igyekeztem diszkréten megoldani ezeket a helyzeteket...
Amúgy van egy ismerős anyuka aki ilyen "fanatikus",múltkor elesett a lassan 3 éves lánya a játszón,vérzett a szája,ő meg kapta elő a mellét,próbálta vele nyugtatgatni,a kislány meg szemmel láthatóan inkább ordított,aztán "beadta a derekát" és rácuppant a cicire...de ez mindenkinek az egyéni dolga.Talán azért is vagyok jóba vele,mert nem erőlteti ezt a témát,abszolút tiszteletbe tartja,hogy én van amit máshogy gondolok.
Amúgy meg szerintem ez lenne a lényeg...hogy ne erőltessük rá másra azt,amit mi jónak látunk.
Hát ha pl. én is bármikor fanatikusnak tűnök:), az szintén azért van, mert én is megküzdöttem anno a magamét és cserébe rengeteg előnyhöz jutottam/tunk. Közben rájöttem, hogy mekkora érték van az ember kezében és láttam azt is, hogy sokaknak sok segítségre van szükségük ahhoz, hogy ezt meglássák vagy csak egyszerűen jól sikerüljön nekik is. És ha sikerül és ebben nekem is szerepem van, az már a pont az í-re. :)
De abszolút egyetértek veled: ha bármikor is népszerűsítjük a szoptatást, azt nem úgy kell tenni, hogy pl. másokon átgázoljunk vele. (Ami egyébként szintén nem olyan könnyű...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!