Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha éhes lenne üvöltene?

Ha éhes lenne üvöltene?

Figyelt kérdés
Pár napja tápszerrel kell pótolnom,mert kevesebb a tejem.Mérlegem nincs,így nem tudom mennyit szopizik,csak,ha én úgy érzem,hogy kevesebbett vagy csak rövid ideig szopizott akkor adok neki pótlást.De azon gondolkozom lehet nem is kéne.mert gondolom,ha éhes maradna sírna.de nem sír,viszont amikor meg adom neki a tápszert azért megissza.
2009. nov. 20. 15:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Amig nem sir, ne adj neki tápszert, ha éhes akkor üvölt. Az meg hogy kevesebb ideig szopik, csak azt jelenti, hogy jobb hatásfokkal dolgozik, meg neked is könnyebben jön a tejed.

Az, hogy megissza a pótlást, csak annyit jelent, hogy még nincs rosszul a tul sok kajától, de igy alakul ki a babánál az késöbbi elhizás kezdete.

2009. nov. 20. 16:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Tàpszer jobban telit mint az anyatej.Ez tapasztalat.Az anyatejesek gyakrabban szopiznak,a tàpszeresek meg ha megkapjàk az adagjukat akkor egy ideig elvannak,és minden baba sir ha éhes.Tuletetni se jo!De àltalàban 2 orahosszànként eszik egy baba,nagyobb meg 3 orànként.
2009. nov. 20. 16:08
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy sír ha éhes. Egy ismerősöm babája így kötött ki kórházban kiszáradás miatt. Csendben elszenvedte a kisbaba, hogy nincs kaja. Az anyukája azt hitte van teje, közben nem is volt elég :(

Szerintem bérelj egy mérleget, vagy legalább járj le a védőnőhöz pár naponta vagy hetente, hogy hízik-e rendesen a babád.

Nem akarlak idegesíteni egyébként, de jobb félni mint megijedni.

2009. nov. 20. 16:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Az enyém ha éhes volt egyértelműen jelezte (volt egy éhes vagyok sírása), illetve most is jelzi.

Meg ha éhes, tuti nem alszik el.

Azért mert kevesebb ideig eszik, nem biztos, hogy éhes, szerintem tök felesleges a pótlás.

Csak megszokja, hogy az üvegből kjobban jön és elhagyja cicit.

Kölcsönözz egy mérleget és hetente mérd,hogy gyarpszik-e, vagy ha annyira aggósz, mérd meg mennyi eszik.

Egyébként mennyi idős ababád?

2009. nov. 20. 16:54
 5/10 anonim ***** válasza:

előző

Miből gondolod, hogy kevesebb a tejed?

2009. nov. 20. 16:55
 6/10 A kérdező kommentje:

4 hónapos a lányom.úgy 2 hete kezdődött,hogy evett a bal mellemből és kb.5 perc szopi után elengedte és sírt.megpróbáltam fejni,nem jött belőle semmi.akkor elkezdtem 2 mellből etetni,de akkor is volt,hogy még utána is sírt,nem minden alkalommal,de jó párszor,úgyhogy a gyerekdoki tanácsára kapja a pótlást.

Egyébként a kiszáradásnak csak van vmi jele,nem?

2009. nov. 20. 17:58
 7/10 A kérdező kommentje:
Most elgondolkoztam azon,hogyha éhes akkor nem alszik el a babád,az én babucim csak 20-30 perceket alszik nappal.De a cicin meg a cumisüvegen is szinte mindig bealszik,ahogy elveszem tőle akkor riad fel.Előbb adtam neki tápszert és 40 percig nyamogott 100ml-en,ha tényleg éhes lenne egyből benyakalná.Gondolom én.
2009. nov. 20. 18:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én babám sem sirt!Mi is korházban kötöttünk ki egy hónapos korában,de nem kiszáradás miatt hanem mert a doki szerint keveset hizott.Amikor egyszer vizsgálatra küldtek,nem akarták elhinni hogy 9 órát kibirt evés nélkül az 1 hónapos baba(nem ehetett),ugy hogy meg sem nyikkant!Én adtam neki tápitis a szopi után akkortájt,amikor nemkérte,nem itta,de nem tudom nem csak azért e evett néha hoogy csináljon valamit...Jövő héten lesz 6 hónapos,most 7100g,az olyan rengeteg?
2009. nov. 20. 20:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül üvölt, ha valamennyit szopott. Lehet, hogy nem bírná ki a 3 órát, de nem is kell. Nem baj, ha akár másfél, 2 óránként kap enni. Minél sűrűbben kap, annál több inger éri a mellet és annál több tejed lesz. Én biztos nem nyúlnék a tápszerhez, ha nem vagyok benne biztos, hogy nem elég a babának a tej. Az, hogy már nem érzed, hogy beduzzad a melled, amiatt is lehet, hogy beállt a kereslet-kínálat. Mielőtt pótolsz, derítsd ki, hogy szükség van-e rá, mert ha fölöslegesen asz neki, akkor a tejed is csökkenni fog és a baba csak hízik tőle. Az se mérvadó, hogy esetleg rövidebb ideig szopott. Egy 2-3 hónapos baba hihetetlenül gyorsan ki tudja már szívni a neki megfelelő mennyiséget, akár pár perc alatt is. Az meg, hogy megissza, amit a cumisüvegben van, megint megtévesztő lehet.. a babák gyomra bár pici, de nagyon jól tud tágulni. Ha cumisüvegből adsz neki és ő csak cumizna, akkor közben a tejet is issza. Cicin viszont tud úgy "cumizni", hogy nem szív közben tejet, így elégíti ki a szopási ingerét.
2009. nov. 20. 21:43
 10/10 anonim ***** válasza:
szia!az én babám 4.5 hónapos,és nálunk is feltűnt,hogy sokkal gyorsabban végez a kajcsival.állandóan aggódtam(aggódok),hogy elég-e a tejcsi,főleg mostanában,mert éjszakánként is felébred 3 óránként,de a gyerekorvos azt mondja szépen fejlődik,mindenki nagyobbnak nézi.szerintem próbálj meg 2-3 napig sűrűbben szopiztatni,azután majd meglátjátok kell-e neki tápi.
2009. nov. 21. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!