Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszer, tejpép, vagy hozzátáp...

Tápszer, tejpép, vagy hozzátáplálás! Melyiket javasoljátok?

Figyelt kérdés
úgy érzem,hogy kevesebb a tejem-főleg estére.melyik a legjobb megoldás egy 4 hónapos babánál.este 8körül eszik,de már 12-és 1között jelez,hogy éhes.
2013. nov. 25. 09:55
 1/8 anonim ***** válasza:
szerintem azért ne kapkodd el ,tudod a tejci mennyisége alakul a baba igényeihez.Valószinű,hogy tényleg többet szeretne szopizni a babád,mert elért egy növekedési fázisba,de szépen szoptasd csak....ez nálunk is így volt ebben az időszakban kezdett többet akarni a babám én mindig mellre tettem és elég is volt a tejem ,ő 6hónapig csak szopizott akkor kezdtem hozzátáplálni.....tápszert nem adtam ,a tejpépet utálta így azt sem.Most 10 hónapos eszik mindent de még mindig szopizik:)kitartás ne add fel:)
2013. nov. 25. 10:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Tejpép, tápszer könnyebb, viszont a hozzátáplálás "egészségesebb" de macerásabb. Attól függ mennyi pótlás kellene, mert ha csak egy kicsi akkor én biztos inkább a hozzá táplálást mondanám, ha azért elég sok pótlás kell lehet jobban jársz a tápszerrel.
2013. nov. 25. 10:06
 3/8 anonim ***** válasza:
2 vagyok: tökéletesen igaza van a 1. válaszolónak, hogy azon kell dolgozni, hogy legyen sok tej. Fejni szoktál? Nekünk nagyon bevált ha úgy éreztem kevés a tej. Szopi aztán lefejtem a tejet és azt még pohárból (újszülött itató pohár!!!) megitattam. 3-4 nap alatt láthatóan több lett így a tejem.
2013. nov. 25. 10:08
 4/8 A kérdező kommentje:

köszönöm-fejni nem igazán tudok-meddig próbálgassam?

ez az itató pohár jobb,mint a cumis üveg?mert az nálunk nem jön be..cumija sincs-gondolom ezért.

2013. nov. 25. 10:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha tényleg nem jön a tej, hiába próbálkozol, én tápoznék a helyedben. Nálunk is eltelt néhány nap, mire elfogadta az üveget, cumija neki sem volt. De aztán megoldódott.

Amúgy ha este 8 körül fekszik, és 12-1 között kel, azzal szerintem nincs semmi gond. Teljesen normális etetési periódus ennyi idős babának. Azért 4 hónaposan még ne várd, hogy este 8-tól reggel 6-ig aludjon :)

2013. nov. 25. 11:13
 6/8 anonim ***** válasza:
első vagyok ha tényleg nem megy akkor már valóban itató pohárból itasd,az enyém sem cumizott és cumisüveget nem használtunk egyátalán,kár lenne már arra szoktatnod:)jó pár napig azért próbálkozz,rendben lesz
2013. nov. 25. 11:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Eddig a 8 órás evés után mikor jelzett legközelebb, hogy éhes? Eddig többet aludt utána? Biztos, hogy éhes, és nem valami más probléma miatt ébred fel?

Biztosan tudod, hogy az anyatej mennyisége a gyakoribb szoptatástól gyarapodik. Lehet, hogy ha ilyenkor éjfél körül megszoptatod, akkor a plusz szopástól nő a tejmennyiséged is. Előfordul, hogy napközben is beiktatódik egy-egy plusz etetés. Ettől nő a tej mennyisége. Aztán lehet, hogy újra elég lesz neki a ritkább etetés is.

2013. nov. 25. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Én kézi fejővel fejek és eleinte nem sok jött, de egyre többet tudtam fejni. (Aventes, de más márka is teljesen jó) Én úgy voltam vele hogy minden csepp számít amit még pluszban kitudok préselni a cicimből. Az itató pohár azért jó mert azt is szopizni akarja a baba, vagy pedig szépen iszik belőle. A cumisüveg szívásához más szopási technika kell mint a cicihez és könnyen leszoknak a ciciről, könnyebben is jön a cumisüvegből minek dolgozzon ha úgy is megkapja üvegből. Itató pohárból is könnyen jön, de legalább a szopást nem felejti el. Nekünk három darab 350Ft os poharunk van, de van 1000Ft ért is ilyen pohár, de az olcsó nekünk teljesen bevált. [link]

4 napos korától kezdve iszik ilyenből a fiam, 3 nap alatt teljesen megtanulta használni anélkül, hogy elfordítaná a fejét. Cumisüveget nem fogadja el, igaz nem is sokat látott.

2013. nov. 25. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!