Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan, hogy egyik nap...

Van olyan, hogy egyik nap több, máskor kevesebb a tejem?

Figyelt kérdés
nem tudom hogy csináljam-adjatok tanácsot.4hónapos a babám,nagyon jól evett idáig.-anyatejes.monstanában lemértem mennyit eszik-kb 60-egy ciciből.ilyenkor mosolyog,nézelődik,de szerintem nem lakik jól,igy a másikkal is megpróbálkozom-a kettőből eszi meg a kb110-et,amit szokott.érdemes"tömni a másikkal",ha nem sir?vagy lehet,hogy éjjel azért ébred,mert nappal nem evett eleget?
2013. nov. 24. 14:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom ha kevésnek gondolom a tejet amit megevett, lefejem és azt is még odaadom neki pohárból. (baba itató pohárból) Ha nem reklamál akkor nem kell erőltetni szerintem, kivéve ha orvos azt mondja, hogy kevés amit eszik. Én éjszakára mindig jóllakatom :D Kicsit olyan mint a liba tömés, de azért annyira nem szenved a fiam. Eszik utána még adok neki lefejt tejet és aztán van alvás. Van hogy szopi utáni lefejt tejet adok, de van, hogy azt melegítem neki meg amit napközben fejtem. Így nagyon szépen alszik éjszaka.
2013. nov. 24. 15:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy igen lehet olyan, hogy egyik nap több másik nap kevesebb, ezért nekünk a hűtőben mindig van tartalék. Bár nekem inkább napszakonként változik, reggel este több, napközben inkább kevesebb. De függhet attól is, hogy mennyit ittál mennyit pihentél. Ha kevés a tej akkor többet kell cicire tenni a babát, és érdemes lefejni is.
2013. nov. 24. 15:04
 3/7 anonim ***** válasza:
az előzőt tudnám ismételni, és hozzátenni, hogy 4 hónapos korban van egy növekedési ugrás, és kell pár nap, mire újra beáll a kereslet-kínálat, mert ilyenkor több kell a babának, de a szervezeted tudja ezt és lesz is több, csak legyél türelmes, és sokszor kell mellre tenni.
2013. nov. 24. 15:31
 4/7 xStefix ***** válasza:

Persze, hogy van, de ne aggódj: a kereslet-kínálat elve pont azért működik, mert a megtermelt tej alkalmazkodik az igényekhez. ;)

A babád most kezdte el felfedezni a környezetét és ilyenkor gyakori, hogy elvonódik a figyelme az evésről. Ha szükségét érzed, próbáld elvonulva, csendben szoptatni, hogy csak rád koncentráljon, ez legtöbbször segít. De azon ne nagyon aggódj, hogy mennyit eszik, innentől ez már nagyon rugalmasan alakul. (4 hósan már régen nem méricskélünk!!! ;)

Ha úgy látod, elfogadja a másik melled is, akkor kínáld kettőből, ilyenkor a "változás" is segít újra a szopira figyelni. De a hátsótej kiürülésére azért ügyelj addig, amíg kizárólag szopizik a babád.

A fejést és kipótlást én alapból feleslegesnek tartom, mert a tejed mindig a babához igazodik. Ennek max. annyi "ára" van, hogy neked kell úgy szoptatni, ahogy a babád szeretné: vagyis mostanság lehet, hogy ritkábban vagy épp többször, és lehet, hogy éjjel újra ébredni fog, mert nappal kevesebbet eszik. De ez nem gond, hiszen akár éjjel, akár nappal, de biztosan hozzá fog jutni a szükséges tejhez, ha te igénye szerint szoptatod. :)

Hangsúlyoznám, hogy ez az ébredés NORMÁLIS, vagyis nem kell, hogy este jól kipótold a szopását, hogy éjjel nyugiban aludjon. Ez egyrészt neked macerásabb a fejés stb. miatt, másrészt, ha üvegből pótolsz, cumizavart is okozhat. Végül pedig a tejtermelés úgy van kitalálva, hogy mindig ahhoz a ritmushoz igazodik, ahogy a baba éppen szopizik. Azaz, ha éjjel újra kel, akkor megint jobban fog termelődni ilyenkor a tejed. - Tényleg mindössze annyi "hátulütője" van, hogy nekünk alkalmazkodni a babához. De ezt jelenti az igény szerinti gondozás. ;) És a fenti tippek azért neked is megkönnyíthetik az életed.

2013. nov. 24. 16:26
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen lányok-én azért mérek este..a 40 baromi kevés szerintem -én is jóllakatnám este-de most valahogy nem megy..a növekedési ugrás nem 3hónaposan van?a lefejt tejet nem kéri-apa is kinálta,próbáltuk többféle képpen.-szóval nem lehet befolyásolni az éjjeli ébredést?
2013. nov. 25. 09:53
 6/7 xStefix ***** válasza:

Hát csináld, ha gondolod, de lehet, hogy akkor továbbra is aggódni fogsz a számokon.. én épp ezért nem javasolnám se a méregetést, se a pótolgatást.

De, lehet befolyásolni az ébredést - de nem érdemes!

2013. nov. 25. 14:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha nem fogadja el a megfelelő hőmérsékletű lefejt tejet se pohárból se üvegből akkor nem éhes. Talán nem is a tej miatt szeretne cicin lenni ha nem mert kicsit anya hiánya van most ebben az időszakban. Minél többet van cicin, minél többet fekszik a meztelen mellkasodon annál több lesz a tejed (a józan ész határain belül). Régebben biztosan többet evett, mert lehet eddig is ugyan így evett csak eddig nem mérted. Igyál sokat, tedd cicire és biztosan annyit fog enni amennyire szüksége van, és próbálgassad azért a lefejt tejet is neki adni üvegből, pohárból, kiskanállal, esetleg csöves etetővel (bár az elég macerás) , fecskendővel.
2013. nov. 25. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!