Mennyire erősíti a bab immunrendszerét, ha már csak 1-2 alkalommal szopik naponta? Vagy érdemes neki adni valamit plusszba?
Nem irtad mennyi idos a babad...amennyiben elmult 6 honapos ennyi eleg kellene hogy legyen.Probaltam megkeresni az oldalt(sehol sem talalom most),ahol olvastam,hogy 6-12 ho kozott 5-8 dl anyatej megfelelo vedelmet nyujt.
Kiegesziteskent meg nem tudom mit lehetne adni,mert meg nem vagyunk 6 honaposak es fiam meg boven szopizik :-) ...
Igen, ezt gondolom én is, hogy már nem kap tőlem védelmet az immunrendszere.
Akkor adok neki valamilyen erősítőt.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én meg úgy tudom,hogy a szoptatott babáknál nem kell semmilyen + immunerősítő.Az én fiam 18 hós és szopizik,ha beteg(egyszer volt)akkor sem kapott gyógyszert mert az anyatej elég volt neki,kivéve a lázcsillapítót!Az anyatej összetétele a gyermek igényeihez és korához alkalmazkodik.A szoptatás folyamatosan erősíti a baba immunrendszerét!Nekünk a dokinéni azt mondta,hogy semmi+ nem kell adni neki hanem inkább az anya erősítse magát!
De szerintem kérdezd meg a dikitokat!Ezt találtam közben:
Sok tévhit kering a hosszútávú szoptatás káros mivoltáról. A tapasztalatok, és a legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy az egy éves kor utáni szoptatás számtalan előnnyel jár, mind a gyermek, mind az anya számára. Ezek közül a legfontosabb a gyermek immunológiai védelme, a későbbi krónikus betegségek megelőzése, az anya-gyermek kapcsolat elmélyítése, az anya védelme emlőrák és csontritkulás ellen, és a testvérek közötti nagyobb korkülönbség biztosítása. (az utóbbi nam mindig igaz,jelenleg 8 hetes terhes vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!