Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Laevolac szirup szoptatás alatt?

Laevolac szirup szoptatás alatt?

Figyelt kérdés
Kisfiam 13 hónapos, még napi (illetve éjszaka) 3x szopizik! Már nagyon fáj a hasam, de nem tudok wc-re menni! Vehetek be Laevolac szirupot? Terhesen szedtem, akkor jó volt, de nem tudom, hogy szoptató kismama is szedheti-e, van-e valamilyen hatása a babára?
2013. nov. 9. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Van hatása a babára. Inkább a glicerin kúpot próbáld meg.
2013. nov. 9. 11:56
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nyugodtan beszedheted, ha az segít.

Gondolom a kisfiad már eszik egy csomó mindent, maximum picit lazább lesz a széklete, ha egyáltalán.

Az egy másik kérdés, hogy ha napok óta szorulásod van, akkor a glicerines kúp szerintem is sokkal értelmesebb, mert a hashajtó felülről "nyom", a kúp meg lokálisan fellazítja azt, ami beszorult.

(Én beöntést csinálok ilyenkor amúgy, de ez már csak a saját verzióm)

2013. nov. 9. 11:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Igazából a probléma - bocsánat, a részletekért - hogy nem tudok normálisan wc-re menni. Majdnem minden nap van székletem, de 3-5 pici bogyó és ennyi. De a hasam meg már fel van puffadva. Ezért nem gondolom, hogy a glicerines kúp a megoldás :( Köszönöm az eddigi válaszokat!
2013. nov. 9. 12:20
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

Akkor én biztos hogy beöntést csinálnék.

A gyógyszertárban lehet kapni kézi pumpás beöntőt. Forralt és langyosra hűtött vízzel vagy kamillateával szoktam csinálni, a férjem nyomja be, de ezt szívesen megteszi, még ha nem is a legjobb "meló".

Egyik terhességem alatt fél évig csak így tudtam székelni, minden nap...

Amúgy meg kérdés, hogy változtattál-e valamit az étkezéseden? Most van először ilyen problémád 13 hónapja?

Én rendszeresen iszom keserű vizet (szopi alatt is ittam), és azóta rendeződött a dolog.

2013. nov. 9. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan vehetsz be Laevolacot, teljesen biztonságos a kicsire nézve is. A babáknak is felírják/javasolják, ha nincs széklet.
2013. nov. 9. 12:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Javaslok sok folyadékot, bár gondolom a szoptatás miatt azért iszol, de próbálj meg + 1 literrel többet inni, és ezt a mennyiséget tartani. Illetve az aszalt szilvának is van székletlazító hatása. Egyél belőle minden nap, lehet hogy ez is segít, és beáll a "rend" odabenn. :)
2013. nov. 9. 14:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha napok óta be van állva kicsi gombócokba a széklete, akkor arra aztán eszegetheti az aszalt szilvát, nem fog tőle rendesen "khm-ni".

(Lehet ezt is lepontozni)

2013. nov. 9. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is szedtem be egyszer Laevolacot szoptatás alatt, szerintem az én babám is pont 13 hónapos volt. Az égvilágon semmi hatása nem volt rá. Ez egy teljesen jó, kíméletes hashajtó, nyugodtan vedd be.
2013. nov. 10. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!