Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit kell csinálni, hogy NE...

Mit kell csinálni, hogy NE legyen majd tejem?

Figyelt kérdés

2013. nov. 6. 09:05
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Lemaradtam...Mi volt abban a válaszban,amit töröltek?
2013. nov. 6. 18:23
 22/26 anonim válasza:
79%
Kedves kérdező! Mielőtt végleg eldöntöd, hogy nem szeretnél szoptatni előtte próbáld meg. Tedd a cicidre a kisbabádat. Lehet, olyan érzelmeket fog kiváltani belőled, hogy le sem akarod venni a melledről. Még ha most úgy is érzed, hogy undorodsz tőle ez megváltozhat. Nekem 2 hetes a kisbabám és az a közelség ami szopizás közben van köztünk az valami csodálatos és kényelmesebb is, mint forralgatni, méregetni a tápszert. Ha más oka is van, hogy nem akarsz szoptatni, abban biztosan tud az orvos segíteni, hogy gyorsan elapadjon a tejed. Egyvalamit soha ne felejts el, bárki bármit is mond vagy bánt amiért nem akarsz szoptatni, nem az határozza meg, hogy milyen anya vagy, hogy hogyan táplálod a gyermeked, hanem a szeretet, a törődés, a figyelem amit a gyermekednek adsz.
2013. nov. 7. 09:32
 23/26 anonim ***** válasza:
55%
Így van, ahogy 22 is mondja, azt azért tartsd szem előtt, hogy a legjobban a szoptatás immunizálja a babát, és az anyatejből kapja meg azokat az anyagokat, ami a kis immunrendszerét támogatja, és a pici kevésbé lesz beteg. Én is örültem volna, ha tudtam volna szoptatni rendesen, de sajnos 3 hónaposan a lusta fiam elválasztotta saját magát. Utána meg valami specilis táprszert kellett kapnia, mit szaladgáltam érte össze egyik települsétől a másikig, autó nélkül, vonattal.... Szóval inkább ha lehet szoptass, az mindig "kéznél" van, és a babának is hasznos nagyon.
2013. nov. 7. 11:29
 24/26 anonim ***** válasza:
35%

Kényelmi szempontok? Éjszaka közepén tápszert kutyulni, cumisüveget mosni, fertőtleníteni semmivel sem jobb, mint megszoptatni, és aludni tovább. Én szoptattam, fel sem keltem az ágyból, csak oldalra fordultam, és félálomban szopott a gyerekem.

A tápszerezés csak akkor kényelmesebb, ha bébisitter, cselédek, rokonok, szolgák, stb. elvégzik helyetted. Amíg te csinálod egy kicsivel sem jobb, sőőőt....

2013. nov. 8. 15:28
 25/26 anonim ***** válasza:

Az én lányom tápszert kapott születésétől, egy engem érintő fertőzés miatt, soha nem szoptattam. Hamar átaludta az éjjeleket, rendezetten, óraműként evett, mindig tudtam, hogy mikor lakott jól, és később már egyáltalán nem bántam, hogy így alakult. Aztán tejallergiás lett (kórház, véres hasmenés), és egészen két éves koráig semmilyen tejterméket nem tudok adni neki. A tejérzékenység szoptatás mellett több, mint valószínű, hogy nem fejlődött volna ki nála. No, innentől nem kényelmes: külön főzni a farkasétvágyú másfél évesnek, felkutatni a különböző alapanyagokat, figyelni, hogy elég fehérjét kapjon, és távol tartani a nagyi sütijétől, mert tejjel készült.

Szóval: kényelmes a tápszerezés, a tejmentes étrendet is megoldottuk kínkeservesen (magunknak is kókusz-rizs- és szójatejet használunk, hogy legalább itthon ne kelljen megvonni tőle, amit mi eszünk), de olyan sok hátulütője lett, ami nagyon-nagyon nem kényelmes (az előnyei meg lehet, hogy szoptatás mellett is így lettek volna, mármint a napirend, a jó alvás, az akármi).

Az egyetlen, amit el tudok fogandi érvként, hogy undorítónak találod, így megértem, akkor semmiképpen ne szoptass. Bromocriptint fognak rá adni, én attól hallucináltam, szédültem és elájultam, az orvos férjem megtiltotta, hogy tovább szedjem, szóval hidegruháztuk meg nem ittam, mert muszáj volt elapasztani. Végül nagy nehezen elapadt, de a következőt - bár én is tartok a szoptatástól, tuti megpróbálom majd anyatejjel táplálni.

2013. nov. 8. 15:59
 26/26 anonim ***** válasza:
94%

úúristen az hogy tápis vagy tejes nem függ össze az imunrendszerével..én is tápszeres voltam,és talán 2 évente vagyok beteg 3 napig maximum.amit nem tudsz arról ne írj mert ez hülyeség.én sem szoptattam ugyan ebből az okból kifolyólag.és lám makk egészséges a fiam.nem volt még beteg(akkor sem mikor halálomon voltam a betegség miatt)

kérdező ha nem akarok akkor ne szoptasd ne hagyd hogy bármit is rádkényszerítsenek

és fejd és hidegvizes ruha ez segíteni fog

2013. nov. 16. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!