Ha szoptatok és beoltatom magam a H1N1 ellen, akkor abból lehet probléma? Vagy nincs a kettőnek egymáshoz semmi köze?
és mi van, ha nálam is az lesz, mint az első hozzászólónál? Fogalmam sincs mit tegyek??? :(
Az oltás mellékhatásától is félek...Kínában 2 ember a mellékhatásba halt bele...
Első vagyok! 1 órája újra sikerült szopiznunk. Nem tudom volt-e köze az oltáshoz...
Ha visszamehetnék az időben, akkor is vállalnám az oltást! Inkább kapjon a kicsi tápszert, mint súlyos beteg legyen szövődményekkel. Pláne, hogy 1 éves kor alatt nem adnak neki oltást :(
Felesleges az oltás annak aki szoptat!!
Az országos tiszti főorvos megmondta, hogy anyatejen keresztül nem kap védettséget a baba.
Megvédeni addig lehet míg a pociban van, az oltóanyag a méhlepényen át jut a babába, és csak fél év így is a védettsége, miután megszületett!
Szoptatós anyákat nem oltanak be amúgy sem! Vagy eltitkoltátok? Nálunk a dokik bárkit beoltanak, még a terheseket is. A szoptatókat nem, C-vitamin szedését ajánlották.
Ez marhaság! Oltják a szoptatós mamákat, sőt ingyenesen oltják!
Nem az oltóanyag ad védettséget, hanem amikor az anyában kialakul a védettség, akkor az a szopin keresztül a babát is érinti.
1.nem ingyen oltják a csecsemők szüleit, ez nagy tévedés! 6hetes a babám, a férjemnek meg kellett venni az oltóanyagot, mert még nem azt a lépcsőt oltják, ahová tartozik.
2.az én orvosom Antsz körlevelet kapott, hogy szoptatós anyákat ne oltsanak, mert hasztalan, és nincs így tesztelve, hogy mi a mellékhatása az anyára nézve!
A tej nem viszi át a védettséget a babába!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!