Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig tartható fent a reggeli...

Meddig tartható fent a reggeli-, esti- és éjszakai szopi?

Figyelt kérdés

Ha délelőtt, délben és délután már nem szopik a babám, meddig tudom reggel, este és éjszaka szoptatni?

Nem fog elapadni a tejem, hogy gyakorlatilag reggeltől estig nem szopik?

Ki meddig tudta csinálni?

2009. nov. 13. 16:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Kedves amit írsz, de azt hiszem ez már nálunk nem működik. Sokan azt hiszik,hogy egy baba csak anyatejes illetve csak tápszeres lehet! Pedig nem. A babám születése után besárgult. Ez azt jelenti, hogy két hétig annyira aludt, hogy alig bírtam megetetni. Mert felébreszteni feltudtam, de ébren tartani nem. Így tovább fogyott. Ezek után a lefejt tejet - ha nem volt elég tápszert - adtam neki oda üvegből. És ez a gyakorlat szépen rögzült is. Szopott amíg hirtelen jól nem lakott, én megmértem és kiegészítettem cumisüvegből. 600-750 ml tejnél többet sosem tudtam kipréselni magamból, pedig a mai napig minden étkezés után fejek (unom nagyon), de nincs más választásom, ha anyatejet akarok neki adni. Ha így sem elég, akkor jön a tápszer. Szóval ez a "mellreteszemnapjábantöbbször" nem működik már nálunk. De mostanság annyit sem szopik mint régen. Megfordult a szopi-kiegészítés arány. Ezért kérdeztem, hogy meddig lehet fenntartani a tejtermelést, ha csak napjában kétszer-háromszor hajlandó szopni! (ez elég hosszú lett)
2009. nov. 14. 15:37
 12/13 anonim ***** válasza:

Hidd el, én sem vagyok tejcsárda típus. Szerintem nálam sem volt több napi 700-750 ml-nél soha. De nem egészítettem ki, hanem ha szopi után elégedett volt, bár csak keveset szopott, akkor rövid idő múlva megint szopiztunk. Nem értem, miért kellett kiegészítened szoptatás után, ha jóllakottnak tűnt a babád.

Bármikor meg lehet próbálni újra gyakran szoptatni, én biztosan ezt tenném a helyedben, vagyis volt olyan, hogy ezt tettem, még akkor is, ha már elmúlt egyéves.

Ha fontosnak érzed, hogy még maradjon a szoptatás egy darabig, egy próbát megérne, nem?

Egyébként nekem az első fiamnál kb. egy hónappal azután, hogy már csak napi 3x szopott, elapadt a tej. Van, aki sokáig szoptat még így, ez alkat kérdése. Nekem sosem volt sok tejem.

2009. nov. 14. 16:55
 13/13 A kérdező kommentje:
Azért kellett kiegészítenem mert fogyott!
2009. nov. 14. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!