Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baj az ha csak napi 4x eszik...

Baj az ha csak napi 4x eszik az 1 hónapos babám?

Figyelt kérdés
Azért aggódom, mert a védőnő és a gyerekorvos is azt mondta h 3 óránként kell etetni. Én ezzel szemben, nem keltegettem, hanem hagytam hogy ő alakítsa ki magának a kis napirendjét ahogy jól esik. Mostanra alakult ki nagyjából. Úgy néz ki, hogy reggel felkel ált olyan 5 körül, jóllakik, aztán visszaalszik és alszik kb 10ig. Aztán általában elmegyünk sétálni, és olyan 2 körül éhezik meg legközelebb. Aztán fél7-7 fele fürcsi, majd megint eszik és olyan 8 és 11 között elalszik, ez attól függ mennyit alszik napközben és alszik másnap reggelig. Amúgy nyugodt baba, nem sír csak ha éhes, sokat mosolyog és fejlődik rendesen. Amúgy 100 és 150 ml közt eszik egy evésre, tehát napi szinten úgy 500 ml, és most 3700 gr. Szerintetek?
2013. okt. 22. 15:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! A babának egy nap alatt a súlya 1/6-át kell megennie. Nekünk a kórházban is azt mondták a csecsemősök,hogy igyekezzünk tartani a három órát. Szerintem ez azért is fontos, hogy minél többször kerüljön mellre, hogy legyen elég tejed.
2013. okt. 22. 15:37
 2/9 anonim ***** válasza:
ha nem is jelzi hogy éhes,még lehet az.az enyém sem jelezte.mai napig nem jelzi(5hós)tedd mellre nyugodtan ha ébren van
2013. okt. 22. 15:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Mindig is igény szerint szerettem volna szoptatni. Nincs szivem keltegetni, hiszen szól ha éhes. Amugy sztem a mennyiséggel nincs gond, de tényleg elapadhat a tejem ha nem rakom mellre 3 óránként ha akarja ha nem?
2013. okt. 22. 15:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálad sem stimmel valami ha azt gondolod,hogy hajnali 5-kotr eszik majd du-án 2 kor az 9ÓRA KAJA NÉKLÜL!!!HAHÓ?!?!Szerinted normális?

NEM!

3 gyermekes édesanya

2013. okt. 22. 17:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Ja amúgy meg legyed szíved keltegetni,mert nem szól ha éhes.

Mivel az anyatej kereslet-kínálat alapján termelődik,szerinted elapadhat ha 9 óránként szoptatod?Szerinted növekedni fog a mennyiség?NEM!!!!!!!!!!!

2013. okt. 22. 17:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem szerintem félre értetted, azért nem 9 óránként szoptatom. És azt is hozzáteszem, hogy ha szoptatom, nálunk az másfél sőt 2 óra is szokott lenni. Tehát ha 5-kor kel akkor olyan fél 7, 7ig szopi, aztán alvás majd mikor 10-kor felkel akkor is szopi (ezt nem írtam le, de természetesen felkelés=szopi), így max 3,5 óra telik el szopi nélkül. Aztán itt olyan 11-ig szopi, és 2-kor megint, itt is max 3 óra telik el szopi nélkül. Kb fél4-ig szopizik, és aztán fél8-kor ismét, így 4 óra telik el. És aztán álomba szopizza magát, de nyilván ha nem 11-kor hanem korábban alszik el, van h 3-kor v 4-kor kel, tehát éjszaka is max 6 óra telik el.
2013. okt. 22. 18:11
 7/9 anonim ***** válasza:
de az időt az evés elejétől kell számolni. amúgy ha jól fejlődik én nem piszkálnám. ehhez fog kialakulni a kereslet-kínálat.
2013. okt. 22. 18:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Tudom csak ezért irtam le így hogy azért nem olyan drasztikus a helyzet h 9 óránként szoptatok. Az ébren lévő idejét tulajdonképpen majdnem teljes egészében szopival tölti. Próbáltam amúgy ébreszteni, fél percig nyammogott a cicin majd visszaaludt, hiába csavargattam a fülét, meg nyomkodtam a kezét vagy akármi, ha aludni akar akkor alszik...Zért a másfél 2 óra szopiba rendesen elfárad...
2013. okt. 22. 18:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja bocsi így már teljesen más,így teljesen jó,csak nem volt így leírva és az durva lenne.De akkor teljesen jól csinálod.
2013. okt. 22. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!