Mikor kezdjem a hozzátáplálást? 4 hónapos a kislányom és anyatejes. Nagyon jól gyarapodik a súlya.
El ne kezd! Még csak az kellene. Fél éves korig tápszeres és anyatejes babáknál is elég a tápszer ill. anyatej. Marha nagy tévedés, hogy hamarabb el kell kezdeni. Ha fél éves kor előtt kap mást is, akkor az nagyon megnöveli az esélyt arra, hogy valamilyen betegsége lesz (allergiák, ekcéma, bélbetegségek, rák). És ez orvosilag bizonyított, nem csak itt károgok, csak hát vannak anyukák, akik ezt nem képesek, vagy nem akarják felfogni...
Nekem két gyerekem van, mindkettő fél éves koráig csak anyatejet kapott, és kicsattannak az egészségtől.
A gyerekek azt sínylik meg, ha fél éves kor előtt hozzátáplálják őket. Látok én is nem egy gyereket itt a faluban, akiknek az anyja dicsekedett, hogy még csak 4 hónapos és mindent eszik, most meg nem győz vele orvostól-orvosig járni. De szinte minden gyereken látszik, hogy ha korán hozzátáplálták, egyszerűen elég ránézni a szerencsétlenre, nyúzott az arca stb.
Szóval csak nyugi, és két hónapig még csak szoptasd, és után is elég kóstolgatni egy ideig, kb. 1 évesen "kell" már komolyabban eszegetni.
Jaj, nehogy elkezdd, ha még ráadásul jól is szopizik és szépen gyarapodik!!!!!!!!!!!!!!
Nyugodtan hivatkozz arra, hogy az orvos is ezt tanácsolta! Egyik nagymama (gondolom, ők ágállnak) sem gondolhatja, hogy jobban tudja, mint egy orvos!
Ha túl korán kezded meg a hozzátáplálást, az tönkrevághatja az emésztőrendszerét.
Nekem a védőnénim azt mondta, fél éves korig KIZÁRÓLAG anyatej (se víz, se tea), aztán lehet kóstoltatni alma leve, reszelt alma, sütőtök...), de ha még egy éves koráig csak az anyatejet fogadja el igazán, az is teljesen rendben van! Tehát egy éves koráig a fő eledel továbbra is az anyatej, mellette pedig kóstoltatás.
Nehogy meginogj!!! Kitartást és még hosszú-hosszú boldog szoptatást kívánok neked!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!