Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Használhatok melltörlőkendőt?

Használhatok melltörlőkendőt?

Figyelt kérdés
Pont ma vásároltunk egy csomag melltörlő kendőt. Nem igazán akarom használni, mert mondta a védőnő is meg mindenki, hogy bőven elég megmosni a cicit, de ha az sem történik meg pl. vendégségben, nincsen semmi baj akkor nem kell szoptatás előtt megmosni. Gondoltam veszek azért egy csomag Chicco melltörlő kendőt hát ha jól jön pl. a kórházban. De most olvasom ezt a "cikket" és teljesen kétségbe estem, hogy még a gyerek fenekét sem merem vele kitörölni nem hogy a cicimet ezzel letörölni. [link]
2013. okt. 19. 16:18
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Hát lehet, hogy én vagyok a felelőtlen, de nekem soha eszembe se jutott, hogy olyan fontos lenne minden szopi előtt agyon tisztogatni a mellemet, pedig első pár hétben még ha a kulcsot megfogtam azután is fertőtlenítettem a kezem :D.

A napi rendszeres tisztálkodás szerintem bőven elég, de ha mindenképp meg akarod mosni (tudom én, hogy a kismama néha ragaszkodik butaságokhoz és ez kell a nyugodtságához :) ), akkor vigyél magaddal egyszerű zsepit amit be tudsz nedvestíeni és azzal ugyanúgy törölgesd le, ahogy a melltörlő kendővel tennéd.

2013. okt. 19. 16:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Egyébként ettől függetlenül a parabének és más ösztrogén hatású anyagok manapság lényegében megkerülhetetlenek, gyakorlatilag mindenben vannak, még az ivóvízben is. Szóval előbb utóbb úgyis találkozni fog vele a babád, de valóban feleslegesnek tartom még ezzel a kendővel is növelni a dolgot.
2013. okt. 19. 16:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudtam erről, és pont a kórházban használtam, és mikor hazajöttünk, amíg tartott, egy csomaggal...

Azért jó lenne megnézni az összetevőket személyese, mert én tapasztaltam olyat, hogy pl a kremmania.hu-n volt egy adott összetétel, de mire az én kezembe akadt, akkora már egy csomó összetevőt lecseréltek benne.

Szóval lehet hogy igaz ettől, de talán ha néha-néha használ az ember, abból csak lesz komolyabb baj... De nyilván akit aggaszt, ne használja...

Hozzáteszem egyébként figyelek az összetevőkre a gyerek körül, nagyon is...

2013. okt. 19. 16:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Ne használd! Ellenben szerintem a higiénia igenis fontos, ha szoptatsz, főleg a legelején! Én minden szoptatás előtt megmostam a mellem. Egyébként a babának vett bármilyen kozmetikumot, ill. amivel érintkezik én mindig leellenőrzöm itt:

[link]

Ha bármilyen káros anyag van benne , nem veszem meg. Csak hüledezek mindig, hogy miket képesek beletenni ilyen pici babák kozmetikai szereibe.

2013. okt. 19. 16:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Azt sem tudtam, hogy van ilyen :)

Szerintem elég, ha mindig megmosod vízzel szopi előtt. És nem tragédia, ha 1 mosás kimarad. Nálunk soha nem volt belőle probléma.

Én mondjuk nem szoptatnék rögtön törlőkendőzés után.

2013. okt. 19. 20:17
 6/10 anonim ***** válasza:

Na! Hááát én pont ilyet vettem, és be is vittem a kórházba, majd használtam is... Első nap: örültem, milyen szuper és kényelmes találmány...

Második napon: újszülött fiam szája körül + álla tele lett apró, sok kiütéssel - gondozónők kérdezték, hogy kenem-e valamivel a cicim. Büszkén felmutattam ezt a bizonyos terméket. Mondták, hogy többet ne használjam. Jahhh, és a mellem is kiszáradt tőle - így duplán fájt...

Onnantól pár napig Bepantent használtam a cicire is + a kisfiam bőrére is - másnapra elmúltak a pöttyök.

Remélem még elolvasod, és nem veszel! :)

2013. okt. 20. 23:49
 7/10 A kérdező kommentje:
Már megvettem, és a cikket is meg a kommenteket is már csak utána olvastam :D Úgy látszik még így a végén csak sikerült vennem valami hülyeséget :D pedig nagyon minimális dolgokat vettem csak meg a baba kelengyébe, pelenkának és popsitörlőnek is utána olvastam, alapból is úgy vagyok vele, hogy ami majd kell utólag meg vesszük, ha itthon leszünk akkor nem is popsitörlőzők majd nagyon ha nem berakom a fenekét a csap alá és lemosom stb. De annyi helyen olvastam, hogy fejés előtt le kell fertőtleníteni a cicit, és hogy milyen jó a melltörlő kendő erre a célra, gondoltam ebből baj nem lehet. :D és csak ez az egy cég gyárt ilyet gondoltam elég nagy cég biztosan csak jó dolgokat gyártanak stb. Na mindegy nem bosszankodok rajta, majd áttörlőm vele a wc-t a kórházban, vagy megtörlöm a kezem vele ebéd utána, majd valamire elhasználom. :D Köszönöm a válaszokat!
2013. okt. 21. 08:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia! Utolsó vagyok. Valaki írta, hogy elég (szerinte) a napi szokásos higiénia. Szerintem is! :) Nem kell fertőtleníteni semmidet! 22 hónapig szoptattam, és nem törölgettem/mosogattam (a hülye kendő után) semmivel a mellem. A baba nyála és az anyatej sok problémát megold :)

Ui: a kórházba a Wc-re én vettem olyan papírt, ami kifejezetten arra való, hogy rárakd használat előtt. Nem tom, mi a neve - a DM-be nagyon olcsón lehet kapni 10 db-os kiszerelésben.

2013. okt. 21. 09:54
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen vettem én is olyan papírt :D De ezt a hülye kendőt is elakarom valamire használni ha már megvettem, de már a kakit sem merem vele kitörölni a gyerek popójából.
2013. okt. 21. 14:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Áhhh... ...és kéztörlésre sem jó, mert elég olajos (vagy milyen), így a WC deszkát sem ajánlatos vele törölni, mert lecsúszol róla :) Amúgy meg semmi fertőtlenítő hatása nincs, talán inkább hidratálásra fejleszthették. Egyetlen jó helye: a kuka!!! :(
2013. okt. 21. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!