Szülés után kijött az ekcémám, azelőtt soha nem volt. Szoptatás alatt mit használhatok rá, ami nem csak átmenetileg, hanem végleg elmulasztja?
A húgom is ekcémás, csak az Elocom használ neki, de terhesség/szoptatás alatt a doki szigorúan eltiltotta tőle!!! (Ráadásul 1 kis tubus krémnek nagyon sokáig elégnek kell lenni... nagyon sokat kenhettél rá, nem szabadott volna.)
Amikor nem használhatta, aloe verával kenegette, de sokat nem segített.
Sajnos az ekcéma kontaktallergia, nem múlik el "végleg". Ha a szüléssel/szoptatással van összefüggésben, akkor reménykedhetsz benne, hogy szoptatás után elmúlik, de addig nem találsz végleges megoldást.
Az Elocomot akkor se használd, ha a bőrgyógyász írta fel!!! Mondtad neki, hogy szoptatsz?
Igen,persze hogy mondtam neki!
Erre mondta ő,hogy akkor csak krémet használhatok,majd ezt írta fel.
Nem kentem vastagon,de az egész testemen előjött-kivéve az arcomat-így hamar elfogyott és ez nem tubusos volt,hanem tégelyes,kicsivel nagyobb,mint a babás csomagban található Sudocream minta.
Olvastam a neten a manna szappanokról,esetleg azokkal kapcsolatba van valakinek tapasztalata?
Szoptatásnál különösen, de egyébként is természetes alapú krémeket érdemes használni.Akár ha van aloe vera növényed, annak a zselés belső nedvével is kenhető, vagy megfelelő minőségű aloe verát tartalmazó krémmel, esetleg spray-el fújható.Érdemes a táplálkozásra is odafigyelni. A bőrproblémáknak általában belső okai vannak és nem csak a bőr felületét érdemes kezelni.
Amennyiben érdeklődsz, bővebb információt is adok.
Köszönöm Kedves Utolsó!
Táplálkozásnál,mire figyeljek oda?
Mi az,amit nem ehetek?
Nem eszem hüvelyeseket,sem k-betűseket a szoptatás miatt-bár így is nagyon hasfájós a kisfiam...
Kedves Kismama!
Én azt javasolnám, hogy nézd meg a boltban vásárolt ételek összetevőit, lehetőleg minél kevesebb adalékot, mesterséges dolgot tartalmazzanak.Sajnos még a gyermek tápszerekbe is sok minden káros anyag is belekerül, mint ahogy az a közelmúltban elég nagy botrányt is okozott.A kisfiad hasfájásán a stabilizált aloe vera szűrt leve segíthet. Ha szeretnéd, és adsz privátban egy email címet, akkor szívesen elküldöm az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat, meg ami még esetleg hasznos lehet a gyermekednek, illetve az ekcémáról is.
(Utolsó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!