Ki mit tesz eszik iszik hogy bőségesenbiztosítva legyen hogy hosszú ideig tud majd szoptatni?
- Kötődően nevelem a gyerkőcöket: amíg csak tehetem, itthon vagyok velük, hogy kialakuljon a megfelelő kötődés és bizalom.
- Válasz-kész módon gondozom őket: nem hagyom őket sírni, hanem amint lehet, reagálok a jelzésükre.
- Adekvát választ igyekszem adni: azt adom a gyerekeimnek, amit kérnek, illetve ami tényleg a javukat szolgálja.
- Igény szerint szoptatok: lehetőleg minden alkalommal, amikor szopizni szeretnének, mellre teszem őket. Függetlenül az időtől, mások tanácsaitól vagy a saját elképzeléseimtől. És az sem igazán lényeges, hogy ők milyen okból szeretnének szopizni; majd ők eldöntik, mihez kezdenek a cicivel.
- Fél éves korig kizárólag szoptattam: nem kaptak se üveget, se játszócumit, se pótlást, se folyadékot, se szilárd ételt. Csak anyatejet és azt is csak mellből.
- Mivel mindkét gyerekem igényelte, sokáig mellen altattam őket és éjjel is huzamosabb ideig szoptattam.
- Lassan haladtam a hozzátáplálással: a cél a szopi minél további megtartása volt, nem a szopik gyors kiváltása.
- Nem én választottam el őket, hanem kivártam/kivárom, amíg maguktól elválasztódnak. Mivel ehhez néhány "szerencsés" körülmény is kell, igyekszem ezeket is megteremteni.
Ezeken túl semmi mást nem tettem (ettem, ittam), hogy szoptatni tudjak. De ennyi bőven elég is.
Ja igen, az együttalvást kihagytam. :)
Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!