Nagyon megfáztam, mit vehetek be? A babára ez nem veszélyes?
Védőnőt kérdezd meg, mert erről a kettőről nem tudom sajnos. Paramax Rapid nevű gyógyszert szedtem terhesen és szoptatás alatt is nekem ezt mondták, hogy ezt lehet (láz és fájdalom csillapító) Nincs a betegtájékoztatóba semmi írva? Sós víz nagyon jót tesz a toroknak azzal kell gurgulázni, de borzalmas az íze, viszonylag töményre kell csinálni. (de ehetsz valami jó sósat is mert az is jó lehet) Nekem a fokhagyma mézzel mindig beválik bármi bajom van, hasmenés vagy torokgyulladás. Lázra amíg nem túl magas alkalmazhatsz ülőfürdőt, addig sem kell gyógyszert bevenned. Sok folyadék, citromos tea, ascorbin sav. Jobbulást. Utána olvastam és azt írják az Acc200 nem ajánlott terhesen. [link]
A cukorkáró pedig azt írják kérjed ki az orvosod utasítását. Hát ha nagyon nem bírod szerintem egy szemtől nem lesz gond, vagy ha van valami egyéb mentolos cukorkád akkor az is jó lehet. Aztán holnap majd veszel valamit, vagy lemész háziorvoshoz vagy védőnőt megkérdezed.
Hasonló cipőben járok, én az alábbiakkal kúrálom magam: Tantum Verde, sós vizes gargarizálás, kamillás inhalálás, infralámpa és sok-sok tea.
Gyógyulgass!
A kórokozók a tejen keresztül valóban nem kerülnek át a babába, de más módon átjuthatnak, így inkább most ne puszilgasd/ölelgesd, én is hanyagolom most ezeket (legnagyobb bánatomra), csak szopihoz veszem az ölembe, akkor is maszkot hordok.
A tejben egyébként ott vannak a te szervezeted által termelt ellenanyagok, így a babád védve van, tehát jó eséllyel nem kapja el a betegséged, vagy ha igen, akkor enyhébb lefolyású lesz nála a dolog, mint nálad.
Ja! És tengervizes orrsprayt is használok, segíti a váladék kiürülését.
utolsó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!