ébreszem fell 3 óránként 9 napos kisfiamat cicizni, vagy hadjam aludni?
Ne keltsd fel! Ha megéhezik ugyis felébred,viszont ha nem piheni ki magát akkor nyügös lesz!
Az én kisfiam elmult 3hónapos és még sosem keltetem fel!
Az én kisfiam már a kezdetektől fogva 4-5 óránként igényli a szopit. Most 1 hónapos és hízott 1.20 dkg-ot (4870grammot mértek ma). Soha nem keltettem fel, még a kórházban sem, pedig ott állandóan piszkáltak minket, hogy 2 óránként éjjel-nappal szoptassunk...
Ha nem fejsz le legalább egy kicsikét, akkor begyulladhat a cicid, akkor meg nem szoptathatod a babádat. Fejd le, gyűjtsed és fagyaszd le. Vagy pedig néha adj neki cumisüvegből is hogy szokja azt is (de csak néha! mert hamar hozzászoknak)
Elnézést kérek az előttem írótól, de isten ments, hogy cumisüvegből adj neki tejet, ha van elegendő a melledben! Amíg lehet, csak és kizárólag anyatej ciciből. Minden más megoldás problémát okozhat (cumizavar, hasfájás a több lenyelt levegő miatt).
Én csak reggelente szoktam lefejni, mert nagyon kemény akkorra már a cicim és nem bírná szopizni. Szerintem ha csak telt és csorog, az nem baj. Arra figyelj, hogy puha legyen a bimbóudvar, mert különben nem bírja szájába venni és szopizni. HA kemény, akkor le kell belőle kicsit fejni, hogy felpuhuljon (meg hogy ne fulladjon bele az ömlő tejbe :) ).
Örülj, hogy van sok tejed és ne aggódj. Hagyd a babát aludni. Kérni fogja, ha éhes lesz. Esetleg néha mérd le, hogy mennyit eszik egy nap. Ha rendesen eszik, jókedvű és gyarapszik, akkor semmi gond. Egyszerűen ő annyit és akkor igényel.
2 hós kisfiú anyukája
tegnap 20:44 vagyok! Írtam a cumisüvegre, hogy néha!!!
Én azért is szorgalmazom egyszer 1nap az üveget, mert sajnos láttam olyat a családban, hogy a baba anyukája hírtelen kórházba került 4 napra (a baba ekkor 4 hónapos volt) és a kicsi nem volt hozzászoktatva sem a pohárhoz, sem az üveghez, pont mert a ciciben mindíg volt tej. Így apuka nem tudta a babát etetni sehogyan, pedig ott volt a fagyasztóban a rengeteg tej. Egyszerűen nem fogadta el semmiből sem a baba, emiatt hírtelen lefogyott és kórházba került ő is infuzióra, mert majdnem kiszáradt.
Én emiatt szoktatom a babámat a umisüveghez, mert nem tudni mit hoz a sors...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!