Ha a kismama lázas, attól még szoptathat?
Figyelt kérdés
A nagyobb haza hozott vmi nyavalyát,ő már lassan túl van rajta, de én most estem bele. Aggódom a baba miatt, már ő is náthás és még csak 1hónapos szegény.
Panadolt veszek be, ha nagyon magas lesz a láz. Azt gondolom lehet.
Köszi, aki próbál segiteni.
2013. szept. 5. 21:04
1/6 anonim válasza:
Amíg nem magas a lázad próbáld hűtőfürdővel csillapítani. Panadolt én is úgy tudom, hogy lehet, de nekem terhesen a Paramax Rapid nevű gyógyszert ajánlották és azt ha jól emlékszem szoptatás alatt is lehet szedni. Azért holnap kérdezd meg a védőnőd, háziorvosod,hogy mi a teendő ilyenkor. Lehet van valami szabály, hogy a gyógyszert szoptatás után kell venni vagy a gyógyszer bevétele után 4 óráig nem szabad szoptatni vagy ilyesmi. Jobbulást. Azért próbálkozhatsz a gyógyulással pl. mézes fokhagymával, sok meleg teával, sok folyadékkal, ascorbin savval.
2/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy szoptathatsz, sőt kisebb esélye van annak, hogy úgy elkapja a baba, mert megkapja az ellenanyagot, amit te már termelsz a betegség ellen. Algopirynt adnak császár után, így azzal csak lehet szoptatni, de talán legegyszerűbb, ha megkérdezitek a patikában.
3/6 anonim válasza:
Igen, lehet szoptatni ilyenkor is.
4/6 anonim válasza:
Igen, szoptathatsz, az védi a babát is. Panadol mellett (ill paracetamol tartalmú egyéb gyógyszer mellett is) lehet azonnal szoptatni.
5/6 xStefix válasza:
Nincs semmilyen korlàtozàs, hogy pl. 39 fok felett ne lehetne szoptatni. Addig lehet, amìg kèpes vagy rà. Ès igen, ajànlott is az ellenanyagok miatt.
Nyugodtan vegyèl be gyògyszert,ha felmegy nagyon a höd, de inkàbb ibuprofènt, ha az is vanotthon. A paracetamol jobban megterheli a màjat.
Algopirint màr csak
6/6 xStefix válasza:
Algopirint màr csak receptre lehet kapni, de ezt nem ajànljàk szoptatàs mellett. Mivel van màs hatòanyag, ami jobb ès elèrhetö, szerintem ne ezt szedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!