Amikor arról beszélnek hogy "3 óránkénti szoptatás", akkor a szoptatás elejétől számítják a 3 órát?
igen, a szoptatás elejétől. tehát a 3 óránkénti szopi pl. reggel 7 / 10 / délután 1 / 4 / este 7 óra ... stb... a 3 órás szopinál a nagykönyv szerint max 30 percet szopizhat a baba... (a sürgetést pedig a hajacska borzolásával érik el az anyák...)
de miért akarsz 3 órás közökre áttérni? szerintem a legjobb, ha akkor kap a baba enni-inni, mikor szomjas és éhes... egy idő után a gyerek úgyis kialakítja a 2-3-4 órás evésközöket és a gyors kajálást. (nálunk is így lett, mikor 2-2,5 hónapos lett, és én semmit nem erőltettem!!!)
HA a babád igényli a 4 órűánkénti evést, akkor neki az a tökéletes, nem kiell a 3 órásra törekedni, éppen ez az igény szerinti lényege.
A 3 órás evést úgy képzeld el, amikor valaki, bár többször szopna a babája, sír, h éhes, de ő inkább ringatja, sétáltatja, de nem teszi mellre, csak h kivárja a 3 órát....
HA a te babád beáll a 4 órákra, akkor a szervezeted úgy fogja neki termelni elégségesre a tejet. :)
MRnnyi idős?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!