Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptató anyukák! Igaz ez az...

Szoptató anyukák! Igaz ez az állítás vagy csak tévhit? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Nagy mell= kevés tej, kis mell= sok tej

(Állítólag a nagy mellű nőknek kevesebb a tejmirigye???)

2009. okt. 29. 21:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 85C volt a mellméretem terhesség előtt, az átlagostól csak kicsivel nagyobb. Most naponta 4 dl-t fejek le. Szóval semmi köze a mérethez!
2009. okt. 30. 13:11
 12/14 anonim ***** válasza:
anyukámnak nagy kis melle volt rengeteg tejjel, mamámnak hatalmas mellei vannak szintén sok teje volt tejlázat is kapott mindkettő, nekem közepes van, és van tejem. szóval nem iagz!!!!!!!!
2009. okt. 31. 16:29
 13/14 anonim ***** válasza:

nekem kicsi mellem van

elso perctol paraztam hogy nem fogok tudni szoptatni

most 11 hos a babam es meg szopik

es joszantabol allt at napi 2 szopasra, pedig lett volna meg tobbszori alkalomra is tejem.

Azt viszont nem mondom hogy sok tejem volt valaha. Epp annyi amennyi eleg volt a babanak.

2009. okt. 31. 21:50
 14/14 xStefix ***** válasza:

A mell méretét a zsírszövet adja, ami azonban a szülés/szoptatás megkezdése előtt fokozatosan átadja a helyét a növekvő mirigyállománynak, ami felkészül a tejtermelésre. A mell mérete tehát nő. A szoptatás időtartama alatt, főleg miután beállt a kereslet-kínálat egyensúlya, a mellben több a tejmirigy, mint a zsírszövet. Az elválasztódás idején, mikor már jelentősen csökken a tej mennyisége, és a szoptatás befejezésekor a tejmirigyek újra visszahúzódnak, kisebb lesz a mell. Mivel azonban a szervezetnek némi időre van szüksége, amíg "visszanöveszti" a zsírt, ezért a szoptatás utáni mellméret általában kisebb, mint úgy általában. Később azonban visszatér az eredeti méretére.

A mirigyállomány és ennek megfelelően a mell mérete is folyamatosan változik a szoptatás időszakaiban. Azt, hogy kinek mennyi tejmirigye van ill. hogy ezek mennyire hatékonyan fognak működni, kívülről nem lehet megállapítani. Csak nagyon ritka esetben van egyértelmű összefüggés, aminek tipikus jelei is vannak: nagyon asszimmetrikus mellek, a mell mérete nem változik a terhesség folyamán, a szülést követően nincs tejbelövellés stb. Ez a tejmirigyelégtelenség, ilyenkor vagy nagyon minimális tej termelődik vagy egyáltalán semennyi. De ez a helyzet meglehetősen ritka. Erről bővebben: [link]

2009. nov. 1. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!