Mi az, amit egyáltalán nem esztek szoptatás alatt? Étrendhez szeretnék tanácsokat
Tudom, hogy a káposzta félék és hüvelyesek puffasztó hatásúak,így azokat eszemben sincs enni. De milyen gyümölcsöt lehet alma, banán, dinnyén kívül ? Mert ezeket próbáltam és nem lett tőle hasfájása a kicsinek. Még nincs 2hetes a baba. Viszont úgy vettem észre, hogy ha tejet iszom, az nem tesz jót neki.
A terhesség alatt nagyon oda kellett figyelnem, hogy mit eszek, most meg főleg és már nem tudom, hogy az első pár hónapban mit is fogok enni, hogy tejem is legyen és a baba se szenvedjen
Mindenkinek köszönöm, aki próbál segíteni!
szia!
citromféléket sem ajánlatos enned az első időszakban! és azt hiszem mézet sem... de ezek csak pár hónapig! Amiket ehetsz: barack, szilva, ananász, körte, és elég sok mindent! - epret is mellőzd egy darabig ... A tej nekem sem volt jó, azt mondták is hogy napi 1 -2 dl nél ne legyen több mikor szoptatok! Amúgy igen a káposzta, a hüvelyesek azok kilőve, valamint a vadhús sem ajánlott, és ne fűszerezz nagyon semmit! én sokszor ettem natur csirkemellet párolva brokkolival és spenótot, meg sóskát azt kívántam :) szerintem ez inkább a főzelékek időszaka, mintsem a fűszeres óriás menüké :D
Nem tudom, hogy szűrt gyümölcslevet szabad -e inni ?Szőlő vagy almalé esetleg ?
Köszi a választ :)
Szerintem picit túlkomplikálod :)
A puffasztó ételeket érdemes kerülni, de nincs olyan, hogy TILOS, ugyanis minden baba más, ami az egyiket bántja, a másiknak semmi gondot nem okoz. Van baba, aki az anyuka nasi csokoládéjától készül ki. A lényeg, hogy figyeld mindig a baba reakcióit. Ha nem okoz problémát egy étel, akkor mehet, ha látod, hogy gyötri, akkor kerüld. A túl fűszeres, túl nyers, túl puffasztó ételeket persze érdemes minimálisra csökkenteni, de szerintem amúgy egyél, amit megkívánsz. Közel sem biztos, hogy hasfájós lesz a babád.
11 hónap szoptatás és tejleadás után bátran mondhatom, hogy mindent ehetsz, amit kívánsz, és ami után úgy tapasztalod, hogy nem okozott hasfájást. Nekem személy szerint egyedül a karfiol okozott gondot, se a bab, se a káposzta, se más étel nem ártott. Mértékletesen egyél, elsőre mondjuk csak egy kis tányér ételt a "tiltott" fajtából, és ha ott nem lesz gond, akkor máskor sem. Fontos a változatos étkezés, aminek (a nyers húson, nyers tojáson kívül) tartalmaznia kell a legtöbb zöldséget, gyümölcsöt, fehér és vörös husokat is.
Mindenki máshogy reagál a különböző ételekre, van, aki pl tényleg nem ehet magos gyümölcsöket, stb és van, aki meg nyugodtan eheti nem okoz majd gondot.
Figyelj a szervezeted jelzéseire, hogy mit kívánsz, mert attól lesz több és jó minőségű tejed. (pl nekem már folyt a nyálam a tejszínes baracklevesre és túrós csuszára mikor hazafelé mentünk a kórházból, ahogy beértem, kézmosás és még állva a konyhában ettem belőle. Aznap nem volt panaszom a tej mennyiségére,a babám is majd' kétszer annyit szopott, mint előtte...és ez csak egy pl. a sok közül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!