Miért lepődnek meg a környezetemben, hogy a 8 hónapos babám még mindig 3-4 alkalommal is szopik naponta?
enyém mindjárt 9 hónapos,éjjel nem szopik, nap közben viszont még 5x....
e mellett kap reggelit mikor a bátyja eszik,ebédet uzsit és vacsit....
2.vagyok: ha szopik rendesen és emellett kap már babakaját is, figyelsz arra, hogy szép fokozatosan vezesd be az ételeket, kiegyensúlyozott baba és fejlődik rendesen, akkor semmi baj veletek. Csináld úgy, ahogy te jónak látod.
Nekem a nagy 3 hónapos korától aludt estétől reggelig, a kicsi is 3,5-től 6 hónapos koráig, onnan kergült meg. Utána csak akkor aludt át éjszakát, mikor elválasztotta magát. Van egy ismerős kislány, ő 14 hónapos, nála az utóbbi egy hónapban építette le anyja a napi 4 szopit 2re.
Lassan a napközbeni szopikat le tudod majd építeni, de az este-éjszaka-reggel szokott legtovább maradni. A kérdésekkel meg ne törődj, 20 éve még egyáltalán nem volt szokás ennyi ideig szoptatni, főleg fél évig kizárólagosan szoptatni. Nekem szerencsém volt, mert a családban nem akartak ebbe beledumálni.
Nem egszólnak, csak csodálkoznak, és mondják hogy adjak neki szilárdat is azért, nehogy lefogyjon.
2 baba van az ismerős körömben, 2-3 héttel ksöbb születtek mint az enyém, ők már nem ciciznek.
Ettől függetlnül én szeretném őt továbbra is ciciztetni, de nem bánnám, ha már csak reggel meg este tenném.
8 hónaposan az enyém is 4* szopizott. Hajnalban, reggel, vacsi után és lefekvésnél. Én kb. ebben az időben álltam át arra (védőnő tanácsára), hogy ne keljen fel hajnalban, hogy kicsit megemeltem a szilárd vacsi adagját. Innentől kezdve csak reggel volt cici. Aztán mikor kicsit megint tovább emeltem, akkor elhagyta a szilárd vacsi utánit is.
Most 14 hónapos, reggel és lefekvéshez szopizik már csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!