Szoptató anyukák, mennyi tejet és tejterméket
esztek-isztok naponta?
Figyelt kérdés
Mikor anyukám engem szoptatott, napi 4 liter tejet javasoltak, mondván, hogy abból lesz a sok tej. Ő ezt becsülettel megitta, volt is teje bőven, igaz, nem ettől, hanem az állandó fejéstől. Nem lettem tejallergiás. Most viszont az allergia lehetősége miatt azt mondja a védőnő, hogy napi 2 dl tejnek megfelelő mennyiségű tejterméknél többet ne egyek. Nem túl szélsőséges ez? Persze kibírom, ha kell, de nagyon szeretem a tejet, joghurtot, kefírt, vajat stb., és hiányzik. Ti mennyire tartjátok szigorúan az ilyen előírásokat?
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy napi fél liternél több tejet ne igyak, de nyugodtan lehet joghurtot, sajtot enni. Vajat ugyanúgy eszek mint szoptatás előtt.
2013. júl. 22. 10:08
2/8 anonim válasza:
Nekem is fél litert mondott a védőnő.
2013. júl. 22. 10:11
3/8 A kérdező kommentje:
Ó, akkor az enyém nagyon óvatos. Ennek örömére ma lehet, hogy megengedek magamnak egy bögre kakaót. :)
2013. júl. 22. 10:32
4/8 anonim válasza:
ha tejallergiás a baba, akkor 2 decit se szabad, mert már az is árt/növeli a kockázatot.
nekem mindkét szoptatott gyermekem az, diétázom/tam.
pedig nem voltam nagy tejivó, inkább csak sajtokat ettem.
ha nincs baja a babátoknak, nm ettől lesz valószínűleg...
2013. júl. 22. 11:58
5/8 anonim válasza:
Laktózérzékeny vagyok,így csak laktózmentes tejtermékeket eszek/iszok,abból se sokat,tejet pl csak ami az ételbe belefő,tejterméket napi 1 joghurt.
Mégis van tejem bőven.
2013. júl. 22. 12:04
6/8 anonim válasza:
Szia.
Az én védőnőm is ilyen óvatos,nekem is azt mondta a napi fél liter tejre,hogy az nagyon sok,vegyek vissza(persze a védőnőm jó ha van vagy 25 éves,tapasztalat gyerekek terén semmi,mert még neki nincs,azt mondja,amit a szakkönyvekből tanult!!). Hát én nem vettem vissza,napi fél-1 liter tejet iszok,mellette eszek tejfölt és vajat is.Semmi baja nincs a kisfiamnak,semmi kiütés vagy allergia!!
3 hónapos baba anyukája
2013. júl. 22. 13:27
7/8 anonim válasza:
Ha a terhességed alatt is fogyasztottad,akkor nyugodtan egyél/igyál most is! Nyilván nem liter és kiló számra,de napi 2 pohár tej,vagy 1 túrórudi + 1 joghurt nem fog ártani a babádnak. Ha terhesen etted/ittad,akkor hozzá szokott valamilyen szinten! Persze ez nem jelenti azt,hogy majd a hozzátáplálásnál csalhatsz!! :-)
2013. júl. 24. 16:09
8/8 A kérdező kommentje:
Terhesen is ittam, köszönöm!
Amúgy érdekes, amióta eldöntöttem, hogy lazítok a kereten, annyira nem is vágyom rá. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!